
Нові дослідження показали, що регулярне вживання кави значно покращує стан мікробіому кишечника і підтримує загальне здоров’я організму. Вчені проаналізували медичні дані понад 75 000 людей і виявили, що у любителів кави рівень бактерій Lawsonibacter asaccharolyticus у кишківнику в 8 разів вищий, ніж у тих, хто уникає цього напою, передають Патріоти України.
Дослідження міжнародної групи під керівництвом професора Тіма Спектора, опубліковане в журналі Nature Microbiology, підтвердило позитивний вплив кави на кишкову флору. Аналізували раціон понад 22 000 осіб у США і Великій Британії, а також медичні бази даних понад 54 000 людей. Додатково було досліджено сотні зразків калу і крові кавоманів і тих, хто не вживає каву.
Виявилося, що кава має унікальний хімічний склад — ферментовані зерна містять поліфеноли, які покращують баланс кишкових бактерій, сприяють зниженню рівня цукру в крові й артеріального тиску.
Крім позитивного впливу на мікробіом, кава містить антиоксиданти, що допомагають знизити ризик раку, покращують кровообіг і знижують ймовірність інсульту, деменції та діабету 2 типу.
Дослідження Гарварду показали, що вживання 4 чашок кави на день може знизити жирову масу тіла приблизно на 4% за 24 тижні. Кофеїн прискорює метаболізм і допомагає контролювати апетит. Хлорогенова кислота в каві сприяє спалюванню жиру і уповільнює засвоєння вуглеводів.
Штучна ялинка - це практично: вона не обсипається і служить роками. Однак їй завжди бракує головного - справжнього хвойного аромату, який створює неповторну атмосферу свята. На щастя, цей аромат легко відтворити без дорогих хімічних спреїв, пише Одна Х...
Труднощі із засинанням не пов'язані лише з безсонням, а й з перевантаженням подразниками, інформаційним шумом, світлом екрану та стресом, накопиченим протягом дня. Але, на щастя, стає все більш очевидним, що проста дієтична підтримка, на відміну від пі...