Молода картопля - сезонний продукт. Вона володіє особливим смаком та ароматом. Для багатьох рецептів, таких як картопля в вині, бульбу навіть не треба чистити - адже шкірка зовсім тоненька, аж прозора, передають Патріоти України.
Але якщо чистити все ж треба, ця сама непомітна шкірка перетворюється на проблему. Особливо, якщо не хочеться зрізати ножем разом із шкіркою шар картоплі.
Знає, що із цим робити, одеська блогерка Надія Фоменко. На своїй інстаграм-сторінці дівчина поділилася легким та швидким способом очищення молодої картоплі.
Для цього способу знадобиться сітка або будь-який мішечок з тканини. Підійде і будь-яка чиста шмата. Молоду картоплю кладемо у торбинку або зав’язуємо у тканину. Туди ж висипаємо велику жменю солі і наливаємо близько 100 мл води.
Мішечок щільно зав’язується та протирається руками упродовж трьох-чотирьох хвилин. Коли картопля чиста, її слід промити водою — щоб видалити шкірку та залишки солі.
Цей метод чистки картоплі є простим та швидким, на відміну від класичного чищення ножем. Втім, у цього методу є обмеження — якщо шкірка трішки грубша, сіль може її не "взяти". Також він може не підійти для певних кулінарних рецептів, де картоплю потрібно очищати більш ретельно.
Купівля парфумів часто перетворюється на лотерею: справжній аромат чи підробка? Астрологи моди і експерти з косметики радять звертати увагу на деталі, які видають підробку навіть на перший погляд, передають Патріоти України. На що варто звернути увагу:...
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...