Простіше не буває! Кращий спосіб почистити молоду картоплю за лічені хвилини

Молода картопля - сезонний продукт. Вона володіє особливим смаком та ароматом. Для багатьох рецептів, таких як картопля в вині, бульбу навіть не треба чистити - адже шкірка зовсім тоненька, аж прозора, передають Патріоти України.

Але якщо чистити все ж треба, ця сама непомітна шкірка перетворюється на проблему. Особливо, якщо не хочеться зрізати ножем разом із шкіркою шар картоплі.

Знає, що із цим робити, одеська блогерка Надія Фоменко. На своїй інстаграм-сторінці дівчина поділилася легким та швидким способом очищення молодої картоплі.

Простий трюк з сіллю

Для цього способу знадобиться сітка або будь-який мішечок з тканини. Підійде і будь-яка чиста шмата. Молоду картоплю кладемо у торбинку або зав’язуємо у тканину. Туди ж висипаємо велику жменю солі і наливаємо близько 100 мл води.

Мішечок щільно зав’язується та протирається руками упродовж трьох-чотирьох хвилин. Коли картопля чиста, її слід промити водою — щоб видалити шкірку та залишки солі.

Цей метод чистки картоплі є простим та швидким, на відміну від класичного чищення ножем. Втім, у цього методу є обмеження — якщо шкірка трішки грубша, сіль може її не "взяти". Також він може не підійти для певних кулінарних рецептів, де картоплю потрібно очищати більш ретельно.

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...