Молода картопля - сезонний продукт. Вона володіє особливим смаком та ароматом. Для багатьох рецептів, таких як картопля в вині, бульбу навіть не треба чистити - адже шкірка зовсім тоненька, аж прозора, передають Патріоти України.
Але якщо чистити все ж треба, ця сама непомітна шкірка перетворюється на проблему. Особливо, якщо не хочеться зрізати ножем разом із шкіркою шар картоплі.
Знає, що із цим робити, одеська блогерка Надія Фоменко. На своїй інстаграм-сторінці дівчина поділилася легким та швидким способом очищення молодої картоплі.
Для цього способу знадобиться сітка або будь-який мішечок з тканини. Підійде і будь-яка чиста шмата. Молоду картоплю кладемо у торбинку або зав’язуємо у тканину. Туди ж висипаємо велику жменю солі і наливаємо близько 100 мл води.
Мішечок щільно зав’язується та протирається руками упродовж трьох-чотирьох хвилин. Коли картопля чиста, її слід промити водою — щоб видалити шкірку та залишки солі.
Цей метод чистки картоплі є простим та швидким, на відміну від класичного чищення ножем. Втім, у цього методу є обмеження — якщо шкірка трішки грубша, сіль може її не "взяти". Також він може не підійти для певних кулінарних рецептів, де картоплю потрібно очищати більш ретельно.
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...