Простіше, ніж пиріжки: Смачні м'ясні біляші на сковороді для перекусу

Біляші можна готувати на сковороді та в духовці. Дуже важливо зробити вдале тісто і вибрати правильно м'ясо для начинки, щоб вони були соквитими, передають Патріоти України.Кулінар Валерій Пономар поділився в Instagram рецептом смачних біляшів з м'ясним фаршем.

Інгредієнти:

  • Вода тепла – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Дріжджі свіжі – 20 г

Начинка:

  • Яловиця – 250 г
  • Свинина – 250 г
  • Цибуля – 500 г
  • Пучок петрушки
  • Чилі пластівці сушені
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

1. Для тіста: з'єднуємо всі інгредієнти та замісіть тісто, залиште у теплому місці на 30-40 хвилин. Потім ще раз його вимішайте і розділіть на 6 рівних частин, і дайте ще постояти 10 хвилин.

2. Круглі шматки тіста злегка притисніть до плоскої форми, на кожен викладіть начинку, і защепіть краї, дайте підійти ще 10 хвилин.

3. І тільки потім акуратно мочками пальців розтягуйте великий біляш, намагаючись не порвати тісто. Якщо місцями рватиметься, знову защипуємо. Поки розігрівається олія, біляші накрийте харчовою плівкою, вони стають ще повітрянішими.

4. Олія повинна бути дуже гарячою, 180С-200С, смажте біляші з двох сторін до рум'яного кольору.

5. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.

Небезпечні! Ветеринарка назвала породу собак, які не контролюють агресію

понеділок, 27 жовтень 2025, 23:41

Ветеринарка закликала уникати кількох порід собак, незважаючи на нещодавнє зростання їх популярності. Вона навіть назвала представників однієї з них "невротичними психопатами", передають Патріоти України. У суперечливому відео в TikTok, яке переглянули...

А ви це знали? Скільки можна зберігати бензин у каністрі

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:30

Українські водії дедалі частіше створюють резерви пального - через ризик перебоїв із постачанням, можливе зростання цін або надзвичайні ситуації. Проте не всі знають, як довго бензин у каністрі залишається придатним і коли він може нашкодити двигуну, п...