Простіше, ніж пиріжки: Смачні м'ясні біляші на сковороді для перекусу

Біляші можна готувати на сковороді та в духовці. Дуже важливо зробити вдале тісто і вибрати правильно м'ясо для начинки, щоб вони були соквитими, передають Патріоти України.Кулінар Валерій Пономар поділився в Instagram рецептом смачних біляшів з м'ясним фаршем.

Інгредієнти:

  • Вода тепла – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Дріжджі свіжі – 20 г

Начинка:

  • Яловиця – 250 г
  • Свинина – 250 г
  • Цибуля – 500 г
  • Пучок петрушки
  • Чилі пластівці сушені
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

1. Для тіста: з'єднуємо всі інгредієнти та замісіть тісто, залиште у теплому місці на 30-40 хвилин. Потім ще раз його вимішайте і розділіть на 6 рівних частин, і дайте ще постояти 10 хвилин.

2. Круглі шматки тіста злегка притисніть до плоскої форми, на кожен викладіть начинку, і защепіть краї, дайте підійти ще 10 хвилин.

3. І тільки потім акуратно мочками пальців розтягуйте великий біляш, намагаючись не порвати тісто. Якщо місцями рватиметься, знову защипуємо. Поки розігрівається олія, біляші накрийте харчовою плівкою, вони стають ще повітрянішими.

4. Олія повинна бути дуже гарячою, 180С-200С, смажте біляші з двох сторін до рум'яного кольору.

5. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії.

Це справді працює! ТОП-10 продуктів від головного болю

п’ятниця, 11 квітень 2025, 10:28

Якщо під рукою немає таблеток або ви не бажаєте розв'язувати проблему медикаментозно, кухня може стати вашим союзником у боротьбі з головним болем. У звичних продуктах часто ховаються природні засоби, які здатні полегшити біль або навіть запобігти його...

Нині це може здивувати! Чому в СРСР постійно ламалися телевізори

п’ятниця, 11 квітень 2025, 9:55

Телевізійна техніка радянської епохи, особливо моделі 1950-1980-х років, займає особливе місце у пам'яті покоління, яке жило за часів СРСР. Попри те, що телевізори були дефіцитним і дорогим товаром, символом престижу та важливим джерелом інформації та ...