Для того, щоб порадувати себе і близьких смачним тортом, необов'язково витрачати багато часу на випікання коржів і приготування складних кремів. Смачний сирний торт з маком і вишнею можна приготувати буквально за 30 хвилин, використовуючи в якості коржів звичайний лаваш, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Зазвичай, лаваш продається листами прямокутної форми. Для приготування круглого торта виріжте з прямокутних листів кола необхідного діаметру. Для спрощення роботи можна зробити шаблон з пергаментного паперу.
Для приготування начинки помістіть в чашу блендера сир, яйця, цукор, сіль, ванільну есенцію або ванілін і мак. Змішайте продукти до отримання маси з однорідною консистенцією.
Якщо ви використовуєте кільце для випікання, дно найзручніше зробити з фольги. Також на дно форми рекомендується викласти пергамент, що дозволить легко витягти торт з форми. Додатково змастіть борти форми рослинною олією і викладіть їх пергаментом.
Викладіть на дно форми перший лист лаваша. Зверху викладіть дві столові ложки сирної начинки і рівномірно розподіліть їх по лавашу.
Викладіть на сир кілька вишень, а потім ще один лист лаваша.
Продовжуйте збирати торт, поки не закінчаться листи лаваша і сирна начинка.
Зверху накрийте торт останнім листом лаваша, змастіть його сметаною і посипте невеликою кількістю маку.
Випікайте торт в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Далі залиште торт у формі на 10-15 хвилин, а потім акуратно витягніть його.
Торт виходить дуже апетитним і ароматним. Вишня ідеально поєднується з маком, даруючи торту чудовий смак.
Поетапний процес приготування торта з лаваша можна подивитися на відео:
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...