Просто божественний смак! Картопляні котлети з фаршем - страва, перед якою не встояти

Картопляні котлети з фаршем - дуже ситна страва, що прийдеться до смаку абсолютно всім членам вашої сім'ї, передають Патріоти України.

Слід зазначити, що такі вироби можна і обсмажувати на сковороді з додаванням соняшникової олії і запікати в духовій шафі. Який з варіантів використовувати для приготування даного страви - вирішувати тільки вам.

Такі смачні і ситні вироби особливо подобаються дітям. Хоч і дорослі люди не проти пообідати картопляними котлетками. Тим більше, що готуються вони легко і просто. Отже, щоб зробити картопляно-м'ясні котлети для своєї родини, вам потрібно запастися наступними інгредієнтами:

  • яловичина + свинина без кісток і жиру - по 300 г;
  • цибулина гірка ріпчаста - 2 шт.;
  • сіль, мелений перець - використовувати за смаком;
  • соняшникова олія - застосовувати на розсуд;
  • картопляні бульби великі - 6 шт.;
  • яйця свіжі великі - 2 шт.;
  • молоко сільське - 1/2 склянки;
  • вершкове масло - близько 70 г;
  • сухарі панірувальні - для обвалювання виробів.

Приготування основи

Перш ніж зробити картопляні котлети з фаршем, слід приготувати ніжне і повітряне пюре. Для цього потрібно почистити всі придбані бульби, розрізати їх навпіл, а потім викласти в киплячу воду. Посоливши картопля, його слід варити на дуже повільному вогні близько півгодини. За цей час він повинен стати повністю м'яким.

Далі з відвареної картоплі потрібно злити всю рідину, а потім відразу ж додати до нього вершкове масло, сільське молоко і свіжі яйця. Переминати названі інгредієнти (за допомогою товкачика) слід до тих пір, поки у вас не утворюється смачне і повітряне пюре без жодної грудочки. До речі, для цих цілей можна застосувати і такий пристрій, як блендер. Отримавши смачне пюре, його слід залишити під кришкою до повного охолодження. Тим часом можна зайнятися приготуванням начинки.

Робимо м'ясний фарш

Картопляні котлети з фаршем краще всього готувати з яловичини і свинини. Для цього обидва названих продукту потрібно гарненько сполоснути, а потім зрізати з нього всі прожилки і подрібнити в м'ясорубці. Через назване пристрій необхідно пропустити і ріпчасті цибулини. Далі обидва інгредієнта слід присмачити перцем і сіллю і добре перемішати.

Щоб картопляні котлети з начинкою вийшли більш ароматними та смачними, м'ясний фарш рекомендується злегка обсмажити на плиті. Для цього в сковороду слід влити трохи олії, а потім викласти весь м'ясний продукт. Обсмажувати його на середньому вогні рекомендується близько 17 хвилин, поки він злегка не підрум'яниться. Також до фаршу необхідно додати трішки солі і перцю.

Формуємо вироби

Картопляні котлети з начинкою формуються досить легко. Для цього остигле овочеве пюре необхідно взяти в руки в кількості двох великих ложок, а потім зробити з нього товсту корж. Далі в центр вироби вимагається помістити обсмажений фарш і скріпити краї так, щоб у вас утворилася акуратна котлетка. Після того як всі напівфабрикати будуть готові, їх необхідно по черзі обваляти в панірувальних сухарях.

Смаження на плиті

Смачні котлети, обсмажені в олії, можна подавати до столу в якості повноцінного страви. Адже такі вироби поєднують у собі і гарнір, і м'ясний інгредієнт. Таким чином, напівфабрикати, обвалені в сухарях, слід викласти на розпечену сковороду з оліям і гарненько обсмажити з двох сторін. У підсумку ви повинні отримати рум'яні і дуже смачні котлетки з м'ясною начинкою.

Правильно подаємо до обіду

Смачні котлети з картопляного пюре і фаршу слід подавати до столу в невеликих тарілочках. Додатково до такої страви рекомендується викласти салат зі свіжих помідорів і огірків, заправлених сметаною. Також членам сім'ї слід запропонувати білий хліб і томатний соус. Приємного вам апетиту!

Запікаємо картопляні котлети в духовці

Якщо ви не хочете вживати котлети, які були обсмажені в маслі, то пропонуємо запекти їх в духовій шафі. Для цього слід використовувати всі ті ж інгредієнти, що були названі вище. Звичайно ж, формувати такі котлетки рекомендується в точності так само, як і в попередньому рецепті. Для цього слід взяти остигле пюре в руки, зробити з нього корж, а потім викласти в середину м'ясний фарш. Сформувавши вироби, їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Якщо такого інгредієнта у вас немає, то можна використовувати і звичайну пшеничне борошно.

Процес випічки в духовці

Котлети з картопляного пюре і фаршу випікаються в духовці порівняно недовго. Адже всі інгредієнти, що входять до їх складу, і так вже повністю приготовані. Але для того, щоб вони схопилися, їх все ж таки слід додатково піддати термічній обробці. Отже, після того як напівфабрикати будуть сформовані і обвалени в пшеничного борошні, викласти на змащений олією лист. Якщо ви бажаєте отримати більш красиві і подрумянившиеся вироби, то їх рекомендується додатково змастити курячим яйцем. Для цього його необхідно сильно збити, а потім вимочити їм марлю і акуратно нанести на все котлетки.

Помістивши наповнений деко в духовку, запікати страву слід протягом 18-22 хвилин при температурі 240 градусів. За цей час котлети схопляться належним чином, а також добре підрум'яняться.

Правильно подаємо до обіду

Після того як картопляні вироби почервоніють, їх потрібно акуратно прибрати з аркуша, використовуючи для цього лопатку. Далі котлетки необхідно помістити на загальну тарілку і піднесли до обіду в гарячому стані. Зверху такі вироби можна облити яким-небудь соусом або сметанною підливою з грибами. Також до котлет рекомендується подати свіжі овочі та зелень.

Підведемо підсумки

Робити картопляні котлетки з м'ясною начинкою не так складно, як здається. Слід зазначити, що готувати для таких виробів овочеве пюре можна по-різному. Хтось додає в нього нашатковану зелену цибулю або кріп, а також натертий сир, смажені грибочки з цибулею та інші інгредієнти. Судячи з відгуків, такі продукти роблять обід ще більш смачним і ароматним.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...