Просто фантастний смак! Як смачно запекти скумбрію з плавленим сиром та картоплею - рецепт ситної страви

Риба є обов'язковим продуктом, який повинен бути в раціоні кожного 2-3 рази на тиждень. Їсти рибу можна у будь-якому вигляді, ще з неї можна готувати котлети, салати, просто смачно запікати з овочами та соусами передають Патріоти України.

Кулінарка Світлана поділилася в Instagram рецептом смачної запеченої скумбрії з плавленим сиром та картоплею.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 ш.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Картопля
  • Сир твердий – 30 г
  • Сметана – 1-2 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Картоплю очистіть та відваріть у солоній воді 20 хвилин. Потім наріжте слайсами.

2. Рибу розморозьте та почистіть, випатрайте, відріжте голову та хвіст, кістки, щоб було філе. Помийте, посоліть, поперчіть, можна трохи збризкати лимонним соком.

3. Сир плавлений натріть, цибулю дрібно наріжте, подрібніть часник, все перемішайте.

4. Одну частину риби викладіть у форму для запікання, зверху суміш із сиру, накрийте іншою частиною риби та змастіть зверху сметаною.

5. Навколо риби викладіть картоплю, поперчіть та посоліть, можна додати приправу до картоплі. Поставте в духовку на 20-30 хвилин при 180 С. Після присипте готову страву тертим сиром і поставте ще на 10 хвили в духовку.

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...