
Риба є обов'язковим продуктом, який повинен бути в раціоні кожного 2-3 рази на тиждень. Їсти рибу можна у будь-якому вигляді, ще з неї можна готувати котлети, салати, просто смачно запікати з овочами та соусами передають Патріоти України.
Кулінарка Світлана поділилася в Instagram рецептом смачної запеченої скумбрії з плавленим сиром та картоплею.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Картоплю очистіть та відваріть у солоній воді 20 хвилин. Потім наріжте слайсами.
2. Рибу розморозьте та почистіть, випатрайте, відріжте голову та хвіст, кістки, щоб було філе. Помийте, посоліть, поперчіть, можна трохи збризкати лимонним соком.
3. Сир плавлений натріть, цибулю дрібно наріжте, подрібніть часник, все перемішайте.
4. Одну частину риби викладіть у форму для запікання, зверху суміш із сиру, накрийте іншою частиною риби та змастіть зверху сметаною.
5. Навколо риби викладіть картоплю, поперчіть та посоліть, можна додати приправу до картоплі. Поставте в духовку на 20-30 хвилин при 180 С. Після присипте готову страву тертим сиром і поставте ще на 10 хвили в духовку.
Обожнюєте хрусткі мариновані помідори, солодке ягідне варення чи домашні соуси, якими хочеться тішити себе взимку? Тоді важливо знати правила безпечного зберігання консервації, аби літні заготовки залишалися смачними та поживними, передають Патріоти Ук...
Інжир вважається одним із найкорисніших фруктів — він багатий на клітковину, калій, залізо й антиоксиданти. Його часто додають до дієтичних раціонів, використовують при серцево-судинних захворюваннях і для зміцнення імунітету, передають Патріоти Україн...