Просто і дуже смачно! Ледачий заливний пиріг з цибулею і яйцем - замість пиріжків

Сьогодні розповімо рецепт смачного і ситного пирога з яйцем і цибулею. Він готується дуже легко, так що рекомендуємо приготувати, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г
  • Кефір — 300 г
  • Сметана — 200 г
  • Яйця — 5 шт
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Розпушувач для тіста — 20 г
  • Зелена цибуля — 150 грамів
  • Яйця варені — 5 шт.
  • Зелень петрушки — 20 грамів
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Перець — за смаком
  • Кунжут для присипки — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 15 г
  • Панірувальні сухарі — 1 ч. л.

Приготування:

Отже, в першу чергу готуємо начинку. Подрібнюємо варені яйця, перекладаємо в миску. Сюди ж подрібнюємо зелену цибулю, і петрушку. Всипаємо сіль, додаємо до смаку мелений перець, і сметану. Добре все перемішуємо і начинка готова.

Готуємо тісто. У миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль, додаємо сметану, вливаємо кефір, і добре перемішуємо вінчиком. Сюди ж просіюємо борошно з розпушувачем для тіста, і розмішуємо до однорідної консистенції без грудочок.

Для випікання пирога використовується жароміцна форма розміром 24х24 см. Змащуємо вершковим маслом і рівномірно присипаємо панірувальними сухарями.

Тепер у форму виливаємо половину тіста, на нього розкладаємо цибульно-яєчну начинку і рівномірно заливаємо рештою тіста. Присипаємо зверху насінням кунжуту.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 ° C на 50 — 60 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Оскільки час випікання залежить від розміру форми, товщини пирога і вашої духовки. По закінченню часу, пирогу даємо трохи охолонути ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Дуже смачно! Як приготувати капустяники замість котлет та голубців

вівторок, 14 травень 2024, 18:09

Прості та швидкі рецепти допомагають протягом робочого тижня економити час на приготуванні їжі. Смачно нагодувати родину хоче кожна господиня. Завдяки кулінарним експериментам, з’явився рецепт капустяників. Як їх приготувати, читайте далі. З молодої ка...

А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

вівторок, 14 травень 2024, 17:08

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...