Просто і дуже смачно! Ледачий заливний пиріг з цибулею і яйцем - замість пиріжків

Сьогодні розповімо рецепт смачного і ситного пирога з яйцем і цибулею. Він готується дуже легко, так що рекомендуємо приготувати, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г
  • Кефір — 300 г
  • Сметана — 200 г
  • Яйця — 5 шт
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Розпушувач для тіста — 20 г
  • Зелена цибуля — 150 грамів
  • Яйця варені — 5 шт.
  • Зелень петрушки — 20 грамів
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Перець — за смаком
  • Кунжут для присипки — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 15 г
  • Панірувальні сухарі — 1 ч. л.

Приготування:

Отже, в першу чергу готуємо начинку. Подрібнюємо варені яйця, перекладаємо в миску. Сюди ж подрібнюємо зелену цибулю, і петрушку. Всипаємо сіль, додаємо до смаку мелений перець, і сметану. Добре все перемішуємо і начинка готова.

Готуємо тісто. У миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль, додаємо сметану, вливаємо кефір, і добре перемішуємо вінчиком. Сюди ж просіюємо борошно з розпушувачем для тіста, і розмішуємо до однорідної консистенції без грудочок.

Для випікання пирога використовується жароміцна форма розміром 24х24 см. Змащуємо вершковим маслом і рівномірно присипаємо панірувальними сухарями.

Тепер у форму виливаємо половину тіста, на нього розкладаємо цибульно-яєчну начинку і рівномірно заливаємо рештою тіста. Присипаємо зверху насінням кунжуту.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 ° C на 50 — 60 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Оскільки час випікання залежить від розміру форми, товщини пирога і вашої духовки. По закінченню часу, пирогу даємо трохи охолонути ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...