"Просто, як божий день". Клопотенко показав, як правильно стерилізувати банки, щоб консервація "не стріляла"

У сезон консервації варто нагадати українцям, як правильно стерилізувати банки, щоб ваші закрутки довго і надійно стояли, кришки не здувалися і не стріляли. Про свої улюблені методи розповів український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко на своїй сторінці YouTube, передають Патріоти України.

Спосіб №1: Каструля та друшляк

Для цього "інноваційного способу" треба взяти каструлю, налити води, поставити на вогонь. Зверху на банку поставте звичайне сито, щоб воно увійшло в каструлю, але не досягало води.

Поставте зверху банку і стерилізуйте. У воду також можна закинути кришки і простерилізувати 2-3 хвилини. На них так само можуть бути бактерії, що призведуть до швидкого псування консервації.

Спосіб №2: Мікрохвильовка

Налийте в банку столову ложку води і поставте на три хвилини в мікрохвильову піч. Такий спосіб підійде для негабаритних банок, бо великі просто не помістяться в мікрохвильовці.

Спосіб №3: Духовка

Цей спосіб підійде, коли банок треба стерилізувати чимало. Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте банки на негаряче деко і відправте його в мікрохвильовку на 40 хвилин. Воду в банки додавати не треба, вони мають просто "просмажитися" в духовці.

Це може здивувати! ТОП-8 звичок, через які ви можете відчувати млявість

середа, 26 березень 2025, 8:35

Відчуття втоми посеред дня може зіпсувати ваші плани та знизити продуктивність. Щоб цього уникнути, важливо стежити за звичками, які можуть виснажувати енергію та впливати на ваше самопочуття, передають Патріоти України. Збалансоване харчування, без цу...

Це справді працює! Як правильно пити воду, щоб схуднути

середа, 26 березень 2025, 7:50

Підтримання правильного водного балансу особливо важливо, коли мова йде про дієту. Без регулярного поповнення запасів рідини немає сенсу мріяти про струнку фігуру, адже вода є найважливішим будівельним матеріалом людського організму. Підтримує роботу ш...