"Просто, як божий день". Клопотенко показав, як правильно стерилізувати банки, щоб консервація "не стріляла"

У сезон консервації варто нагадати українцям, як правильно стерилізувати банки, щоб ваші закрутки довго і надійно стояли, кришки не здувалися і не стріляли. Про свої улюблені методи розповів український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко на своїй сторінці YouTube, передають Патріоти України.

Спосіб №1: Каструля та друшляк

Для цього "інноваційного способу" треба взяти каструлю, налити води, поставити на вогонь. Зверху на банку поставте звичайне сито, щоб воно увійшло в каструлю, але не досягало води.

Поставте зверху банку і стерилізуйте. У воду також можна закинути кришки і простерилізувати 2-3 хвилини. На них так само можуть бути бактерії, що призведуть до швидкого псування консервації.

Спосіб №2: Мікрохвильовка

Налийте в банку столову ложку води і поставте на три хвилини в мікрохвильову піч. Такий спосіб підійде для негабаритних банок, бо великі просто не помістяться в мікрохвильовці.

Спосіб №3: Духовка

Цей спосіб підійде, коли банок треба стерилізувати чимало. Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте банки на негаряче деко і відправте його в мікрохвильовку на 40 хвилин. Воду в банки додавати не треба, вони мають просто "просмажитися" в духовці.

Водіям на замітку! Як захистити лобове скло та двірники авто від обледеніння

субота, 22 лютий 2025, 8:50

У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР завжди пили чай із печивом і часто використовували блюдця замість чашок

субота, 22 лютий 2025, 8:44

Чай у радянській родині був не лише напоєм, а й цілим ритуалом. Ще з 1920-х років, коли в країні був введений сухий закон і алкоголь став недоступним, чаювання стало популярною альтернативою. Радянське суспільство привчилося до ароматного чаю, і навіть...