У сезон консервації варто нагадати українцям, як правильно стерилізувати банки, щоб ваші закрутки довго і надійно стояли, кришки не здувалися і не стріляли. Про свої улюблені методи розповів український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко на своїй сторінці YouTube, передають Патріоти України.
Спосіб №1: Каструля та друшляк
Для цього "інноваційного способу" треба взяти каструлю, налити води, поставити на вогонь. Зверху на банку поставте звичайне сито, щоб воно увійшло в каструлю, але не досягало води.
Поставте зверху банку і стерилізуйте. У воду також можна закинути кришки і простерилізувати 2-3 хвилини. На них так само можуть бути бактерії, що призведуть до швидкого псування консервації.
Спосіб №2: Мікрохвильовка
Налийте в банку столову ложку води і поставте на три хвилини в мікрохвильову піч. Такий спосіб підійде для негабаритних банок, бо великі просто не помістяться в мікрохвильовці.
Спосіб №3: Духовка
Цей спосіб підійде, коли банок треба стерилізувати чимало. Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте банки на негаряче деко і відправте його в мікрохвильовку на 40 хвилин. Воду в банки додавати не треба, вони мають просто "просмажитися" в духовці.
Мийка - центр кухні. Але з часом навіть найякісніша втрачає блиск, покривається білими розводами від жорсткої води й виглядає зовсім неохайно. На щастя, є простий спосіб повернути їй блиск без хімії та витрат. Вам знадобиться лише оцет і сода, які напе...
Томати не варто класти в холодильник - вони втрачають смак, аромат і колір. Та експерти з їжі знайшли простий спосіб, який зберігає овочі свіжими, соковитими та приємними на смак протягом 10 днів, передають Патріоти України. . За словами авторів кулін...