Просто ідеальна! Як приготувати ніжну печінку в сирному соусі

Корисну печінку можна по-різному готувати, спробуйте зробити це в сирному соусі. Смак буде ніжним, із вершковими нотками, а текстура м’якою та соковитою, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г
  • плавлений сир – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • зелень – на смак
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець – на смак

Цибулю треба очистити і дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці.

Печінку акуратно промити, видалити зайві плівки та нарізати на невеликі поздовжні шматочки. До речі, щоб легше було бачити, де прожилки, печінку можна обдати окропом. На смак не вплине, але буде легше розбирати.

Цибулю, моркву та печінку викласти на сковороду і, постійно помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин.

Додати сіль, спеції, столову ложку борошна і добре перемішати, а потім влити склянку води. Коли вода закипить, викласти шматочки плавленого сиру і, не забуваючи помішувати, дочекатися повного розчинення.

Готову печінку посипати свіжою зеленню та подавати до столу.Корисну печінку можна по-різному готувати, спробуйте зробити це в сирному соусі. Смак буде ніжним, із вершковими нотками, а текстура м’якою та соковитою.

Подробиці

Інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г
  • плавлений сир – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • зелень – на смак
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець – на смак

Цибулю треба очистити і дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці.

Печінку акуратно промити, видалити зайві плівки та нарізати на невеликі поздовжні шматочки. До речі, щоб легше було бачити, де прожилки, печінку можна обдати окропом. На смак не вплине, але буде легше розбирати.

Цибулю, моркву та печінку викласти на сковороду і, постійно помішуючи, обсмажити на середньому вогні приблизно 8-10 хвилин.

Додати сіль, спеції, столову ложку борошна і добре перемішати, а потім влити склянку води. Коли вода закипить, викласти шматочки плавленого сиру і, не забуваючи помішувати, дочекатися повного розчинення.

Готову печінку посипати свіжою зеленню та подавати до столу.

Бережіться! Учені назвали фактори на роботі, які можуть спровокувати розвиток діабету 2 типу

понеділок, 30 червень 2025, 19:50

Наукове дослідження Каролінського інституту у Швеції виявило низку професійних чинників, які значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу. Результати цього дослідження проливають світло на те, як сучасне робоче середовище може мимоволі сприяти зрост...

Секрети наших бабусь: Як легко очистити килим у домашніх умовах і позбутися неприємного запаху

понеділок, 30 червень 2025, 19:45

Килим робить будь-яку кімнату затишнішою, але утримувати його в чистоті - справжній виклик. Через кілька місяців він втрачає свій вигляд, збирає пил, шерсть і… запах. Професійна хімчистка? Часто дорожча за сам килим! Та є старі-добрі методи, перевірені...