Для сімейних обідів в період холодної осені ідеально підходить ситна навариста солянка. У класичному рецепті основою супу є м'ясо та три види копченостей. Але існують солянки рибні, солянки з грибами, солянка королівська зі свининою та телятиною. Простий рецепт для кулінарів-початківців наводить iamcook, передають Патріоти України.
М'ясна солянка по-домашньому
Відварити м'ясо разом із цибулею в лушпинні. Після закипання варити 30−40 хвилин. Посолити, викинути цибулину, а м'ясо нарізати.
- Яловичина — 250 г;
- Шинка напівкопчена — 80 г;
- Яловичина копчена — 80 г;
- М'ясний рулет — 80 г;
- Огірки солоні (з бочки) — 3 штуки середнього розміру;
- Картопля — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- Паста томатна — 1 ст.л.;
- Олія — 2 ст.л.;
- Лавровий лист — 1 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор — 1 ч.л.
- Для подачі — зелень, скибочка лимона, маслини, сметана.
У бульйон додати нарізану дрібними кубиками картоплю і моркву соломкою. Тримати на вогні, поки картопля не розвариться.
Копченості обсмажити на сковороді, додати цибулю. Смажити, поки цибуля не стане прозорою. Додати нарізане м'ясо та огірки, томатну пасту, цукор, півсклянки води, протушкувати.
Смажене м'ясо перекласти в бульйон, посолити. У страви має бути кисло-солодкий смак, за потреби можна додати цукор або лимонний сік. Кинути лавровий лист і варити ще 10−15 хвилин. Подавати із зеленню.
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...