Просто ідеальна вечеря! "Швидкий" рецепт м'ясної солянки по-домашньому - не повірите, як це смачно

Для сімейних обідів в період холодної осені ідеально підходить ситна навариста солянка. У класичному рецепті основою супу є м'ясо та три види копченостей. Але існують солянки рибні, солянки з грибами, солянка королівська зі свининою та телятиною. Простий рецепт для кулінарів-початківців наводить iamcook, передають Патріоти України.

М'ясна солянка по-домашньому

  • Яловичина — 250 г;
  • Шинка напівкопчена — 80 г;
  • Яловичина копчена — 80 г;
  • М'ясний рулет — 80 г;
  • Огірки солоні (з бочки) — 3 штуки середнього розміру;
  • Картопля — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Паста томатна — 1 ст.л.;
  • Олія — 2 ст.л.;
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Для подачі — зелень, скибочка лимона, маслини, сметана.
Відварити м'ясо разом із цибулею в лушпинні. Після закипання варити 30−40 хвилин. Посолити, викинути цибулину, а м'ясо нарізати.
У бульйон додати нарізану дрібними кубиками картоплю і моркву соломкою. Тримати на вогні, поки картопля не розвариться.
Копченості обсмажити на сковороді, додати цибулю. Смажити, поки цибуля не стане прозорою. Додати нарізане м'ясо та огірки, томатну пасту, цукор, півсклянки води, протушкувати.
Смажене м'ясо перекласти в бульйон, посолити. У страви має бути кисло-солодкий смак, за потреби можна додати цукор або лимонний сік. Кинути лавровий лист і варити ще 10−15 хвилин. Подавати із зеленню.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...