Просто ідеальні! Найсмачніші малосольні огірки за бабусиним рецептом

Починається сезон молодої картоплі з малосольними огірочками. Деякі господині експериментують, шукаючи нові рецепти соління. Записуйте перевірений рецепт хрумких та ароматних огірків, передають Патріоти України.

Подробиці

На трилітрову банку огірків вам знадобляться:

  • Огірки
  • 3 ст. л. солі
  • 5 зубків часнику
  • 1/2 кореня хріну
  • 2 листки хріну
  • 2-3 суцвіття кропу
  • 5 листків смородини
  • 5 листків вишні
  • 3 листки горіха
  • листя дуба для хрумкості (якщо є)

Приготування:

Залийте огірки холодною водою й поставте, щоб постояли 2 години. Поріжте навпіл зубки часнику й корінь хріну. Помийте листя. На дно банки викладіть все листя, суцвіття кропу, частину часнику й корінь хріну. Наповніть банку огірками, докладіть зверху часник.

Візьміть посудину, налийте 1 л холодної води й розчиніть в ній 3 столові ложки кам’яної солі. Залийте цей розчин в банку з огірками, щоб вони повністю покрилися. Накрийте кришкою й поставте, щоб постояли 2 дні, після того можна відправляти у холодильник. Смачного!

Потяг до шкідливих продуктів: які сигнали подає організм

вівторок, 2 липень 2024, 10:36

Запитайте будь-якого дієтолога, і він обов’язково погодиться: ніщо так не шкодить схудненню, як бажання піддатися спокусі. На відміну від голоду, це відчуття не зникає навіть після того, як ви вдосталь наїлися. Якщо не зрозуміти та не усунути причину ц...

Як приготувати пшоняну кашу, щоб ніколи не гірчила і завжди була розсипчастою

вівторок, 2 липень 2024, 10:08

Далеко не завжди смак пшоняної каші тішить кулінарів, передають Патріоти України. У деяких випадках страва виходить гіркою. Нерідко причиною появи неприємного смаку стає занадто тривале зберігання пшона. Втім, іноді просо, з якого готується пшоняна каш...