Просто ідеально до вечері! Пиріжки з м'ясом: Клопотенко поділився простим рецептом, який під силу всім

Ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом ідеальних пиріжків з м'ясів, спечених в духовці. Кулінар запропонував трохи поекспериментувати з начинкою і формою, запевняючи, що готувати - просто, а смак виходить неймовірним. Про це переможець МастерШеф розповів на своєму сайті, зазначають Патріоти України.

В якості начинки Клопотенко взяв свинячий фарш, трохи обсмажив його і не став додавати цибулю. Форма наших пиріжків буде трикутною, а макова посипка додасть смаку пікантності.

Інгредієнти для пиріжків з м'ясом:

Для тіста:

  • Борошно - 500 г
  • Сухі дріжджі - 1 пакетик
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Молоко - 250 мл
  • Соняшникова олія - 50 мл

Для начинки:

  • Свинина (нежирна) - 500-600 г
  • Соняшникова олія - 2-3 ст. л.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Соєвий соус - 50 мл
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Зіра - 1/2 ч. л.
  • Жовток (для змазування пиріжків) - 1 шт.
  • Молоко (для змазування пиріжків) - 2 ст. л.
  • Мак (опціонально) - 1 ст. л.
  • Сіль і перець - за смаком

Покрокове приготування страви

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пиріжків з м'ясом. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Для тіста візьміть 500 г борошна, 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 50 мл соняшникової олії і 1 пакетик сухих дріжджів, влийте 250 мл молока. Замісіть тісто.

Важливо, щоб дріжджі були якомога свіжішими, крім того пропорції на упаковці можуть відрізнятися в залежності від виробника.

Свинину (500 г) наріжте невеликими кубиками і зробіть фарш за допомогою м'ясорубки.

Готове тісто покладіть в миску, змащену соняшниковою олією, накрийте рушником і поставте в тепле місце без протягів на 45-60 хвилин.

Розігрійте сковорідку з 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладіть 1-2 розчавлених зубчики часнику. Приблизно через 2-3 хвилини, після того як масло ароматизувалося, вийміть часник зі сковорідки.

Після того, як ви витягли часник, викладіть на сковороду свинячий фарш і підсмажте кілька хвилин. Влийте 50 мл соєвого соусу. Через кілька хвилин додайте до фаршу 1 ст. л. томатної пасти, трохи солі і перець за смаком.

Перемішайте, щоб паста і сіль з перцем рівномірно розподілилися в фарші, і смажте до готовності м'яса.

Коли тісто підійшло, обімніть його і розділіть на 12 рівних частин. Розкачайте кожну кульку тіста в тонкий пласт за допомогою качалки.

Викладіть в середину кожного пласта м'ясну начинку і сформуйте пиріжки. Форму кулінар вирішив зробити трикутну, але можна і будь-яку іншу.

Викладіть сформовані пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом вниз.

Змішайте 1 жовток з 2 ст. л. молока і змастіть пиріжки цією сумішшю для отримання рум'яної скоринки.

Якщо є бажання, посипте пиріжки 1 ст. л. маку-смак буде дуже цікавим.

Випікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні приблизно 25-30 хвилин.

От у чому секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа знімалася за 5 секунд

неділя, 5 травень 2024, 7:13

Здавалося б, зварити яйця досить проста справа. Але іноді шкарлупа там прилипає, щоб знімається разом із білком. Щоб цього не було, просто запам’ятайте золоте правило господинь, передають Патріоти України. Яйця люблять контраст температур. Так, сирі яй...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...