Просто ідеально! Як приготувати запечену курку у вині з мандаринами - домашній рецепт

Ми підготували для вас рецепт курки, запеченої у вині з мандаринами, яку ви можете приготувати до свята. Запишіть собі рецепт, передають Патріоти України.

Ніжне куряче м'ясо з золотою хрусткою скоринкою, запечене у вині з мандаринами сподобається усім. Завдяки правильно приготованому ароматному маринаду з часником, медом та спеціями кожен шматочок тане у роті.

Запечена курка у вині з мандаринами

Порції: 4

  1. Почистіть мандарини, наріжте скибочками, декілька цілих залиште для запікання. Цедру натріть на дрібній тертці.
  2. М'ясо ретельно помийте, просушіть.
  3. Часник почистіть, перетріть з сіллю та розмарином, викладіть у миску. Далі – додайте цедру, мандарини, мед, вино, мускатний горіх, оливкову олію, куряче м'ясо. Залиште в холодильнику на 4-5 годин.
  4. Форму вистеліть пергаментом, викладіть м'ясо, гілочки розмарину, кілька зубчиків часнику, мандарини.
  5. Розігрійте духовку до температури 165 градусів, відправте запікатись протягом 45–55 хвилин.
  6. Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку. Смачного!

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...