Просто ідеально! Клопотенко поділився рецептом сирної запіканки з бананом

Шеф-кухар Євген Клопотенко часто ділився рецептами ароматної і смачної випічки. Після вареників з вишнею і смачного дріжджового рулету з вишнею він пропонує варіант здорового сніданку - сирної запіканки з бананом. Одночасно він дав кілька порад, щоб страва вийшла простою, як хмаринка, передають Патріоти України.

По-перше, варто додати в тісто трохи крохмалю, який зробить структуру ніжнішою. По-друге, потрібно перебити основу блендером, щоб вона стала кремовою. «А щоб структура була трохи різноманітніше, я додав банани не тільки до основи, яку перебив, але і кинув цілі шматочки. Цей аромат готовий звести з розуму, я обіцяю! А ще ця сирна запіканка для дітей — справжня знахідка!», — стверджує кулінар.

Рецепт сирної запіканки

Порції: 6
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин

Інгредієнти:

500 г сиру 9%
3 банана
3 яйця
100 г цукру
4 ст. л. сметани
4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1/3 ч. л. солі
1 ст. л. вершкового масла для змащування форми

Покроковий рецепт.

У мисці з'єднайте сир, сметану, яєчні жовтки, сіль і 100 г цукру.

Додайте 1,5 банана, нарізаних довільними шматочками, і кукурудзяний крохмаль. Добре перебейте блендером до кремового стану.

Ще 1,5 банана наріжте півкільцями і обережно додайте в сирну масу, ретельно перемішайте силіконовою лопаткою.

Яєчні білки збийте міксером з дрібкою солі до м'яких піків. Дуже обережно додайте їх до основної сирної маси. Обережно перемішайте лопаткою, щоб не порушити пухку структуру збитих білків.

Роз'ємну форму для випічки вистелити пергаментом і змастіть вершковим маслом. Обережно перелийте тісто в форму і трохи розрівняйте.

Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 50−60 хвилин в залежності від товщини шару.

А ведучий програм

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...