Шеф-кухар Євген Клопотенко часто ділився рецептами ароматної і смачної випічки. Після вареників з вишнею і смачного дріжджового рулету з вишнею він пропонує варіант здорового сніданку - сирної запіканки з бананом. Одночасно він дав кілька порад, щоб страва вийшла простою, як хмаринка, передають Патріоти України.
По-перше, варто додати в тісто трохи крохмалю, який зробить структуру ніжнішою. По-друге, потрібно перебити основу блендером, щоб вона стала кремовою. «А щоб структура була трохи різноманітніше, я додав банани не тільки до основи, яку перебив, але і кинув цілі шматочки. Цей аромат готовий звести з розуму, я обіцяю! А ще ця сирна запіканка для дітей — справжня знахідка!», — стверджує кулінар.
Рецепт сирної запіканки
Порції: 6
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Інгредієнти:
500 г сиру 9%
3 банана
3 яйця
100 г цукру
4 ст. л. сметани
4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1/3 ч. л. солі
1 ст. л. вершкового масла для змащування форми
Покроковий рецепт.
У мисці з'єднайте сир, сметану, яєчні жовтки, сіль і 100 г цукру.
Додайте 1,5 банана, нарізаних довільними шматочками, і кукурудзяний крохмаль. Добре перебейте блендером до кремового стану.
Ще 1,5 банана наріжте півкільцями і обережно додайте в сирну масу, ретельно перемішайте силіконовою лопаткою.
Яєчні білки збийте міксером з дрібкою солі до м'яких піків. Дуже обережно додайте їх до основної сирної маси. Обережно перемішайте лопаткою, щоб не порушити пухку структуру збитих білків.
Роз'ємну форму для випічки вистелити пергаментом і змастіть вершковим маслом. Обережно перелийте тісто в форму і трохи розрівняйте.
Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 50−60 хвилин в залежності від товщини шару.
А ведучий програм
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...