Просто ідеально! Найвдаліший маринад для курячих крилець - радить експертка

Курячі крила стають особливо смачними, якщо обрати для них правильний маринад. Його можна зробити з абсолютно простих інгредієнтів, і страва вийде не менш смачною ніж у відомих фастфудах чи кафе. Такий варіант є дуже бюджетним і ви точно будете впевнені у якості продукту, передають Патріоти України.

Українська дієтологиня nastyaa_stepanenko поділилась простою ідеєю приготування курячих крилець у маринаді. Опубліковано на сторінці в Instagram

Інгредієнти:

  • крильця курячі;
  • томатна паста
  • лимонний сік;
  • гірчиця в зернах;
  • часник;
  • спеції за смаком.

Спосіб приготування⠀

1. Часник подрібнити, змішати з трьома ложками томатної пасти.

2. Додати лимонний сік та гірчицю, за бажанням соєвий соус, спеції.

3. Кожне крило змазати маринадом, викласти у форму.4. Залишки маринаду вилити зверху.

5. Запікати в розігрітій духовці, до готовності.

Але смачні крильця виходять не лише в мариновані. Також їх можна дуже смачно приготувати у потрійному паніруванні. Ідеєю поділилась v.vanilinka на сторінці в Instagram. ⠀

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 10 шт
  • олія – 0,5-0,8л
  • сіль та перець

Для панірування:

  • яйця – 2 шт
  • мінеральна вода – 2 ст.л
  • сухий багет
  • борошно

Спосіб приготування:

1. Розділити крило на суглоби і взяти 2 м'ясисті частини.

2. Поділити кожну частину крила, там де менший суглоб, відрізати ножем.

3. Обережно підрізати м'якоть від кістки і опустити її до суглоба, вивернути м'ясо так, щоб щоб шкірка була всередині м'ясної кульки.

4. Посолити, поперчити та залишити на годину промаринуватися під плівкою.

5. Приготувати панірування: у миску насипати борошно, у склянці змішати яйця з мінеральною водою і сіллю. Сухий багет подрібнити в блендері до крихти середнього розміру.

6. У глибокій каструлі розігріти олію.

7. Кожне крило взяти за очищену частину кістки, вмочити у бороші, в яєчній суміші і одразу в крихті з багету.

8. Помістити в розігріту олію.

9. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки і викласти на рушник.

10. Усі крильця помістити у духовку ще на 5 хвилин за температури 180 градусів.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Найгірші програми прання: Як ви псуєте свій одяг і переплачуєте за це

понеділок, 24 листопад 2025, 18:14

Ви роками користуєтесь одними й тими ж налаштуваннями пральної машини? Це звична помилка. Дізнайтеся, які дві програми прання шкодять вашому одягу і рахунку за електроенергію, а також як правильно налаштувати цикл, щоб одяг довше виглядав новим, переда...