Просто ідеально! З чим приготувати курячі гомілки в духовці, щоб були м'які всередині та хрусткі ззовні

Найпростіше запікати в духовці саме курячі гомілки. М'ясо в міру жирне, швидко готується і не потребує особливих маніпуляцій. Вам знадобиться всього декілька простих компонентів, щоб всередині гомілки вийшли м'якими, а зверху мали хрустку золотисту скоринку, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитих запечених гомілок опублікована на сторінці фудблогерки Світлани Левицької (lanas diet) в Instagram. Можна подати зі свіжим салатом та будь-якою крупою.

Інгредієнти на 1 кілограм гомілок:

  • цибуля
  • пару зубчиків часнику
  • олія – 1 ст.л.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • спеції за смаком

Спосіб приготування:

1. Цибулю натерти, часник вичавити.

2. Додати всі інші інгредієнти і перемішати.

3. Цією сумішшю добре змастити гомілки.

4. Викласти у форму для запікання. Можна взяти сковорідку зі зйомною ручкою.

5. Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці біля 30 хвилин.

6. Якщо цибуля пустила дуже багато соку – злити його за 5 хвилин до кінця і в кінці пропекти ще 5 хвилин без соку, щоб зарумʼянилась нижня частина.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...

Не зашкодити серцю та суглобам: Чи корисний біг для людей за 60 років?

неділя, 15 червень 2025, 13:05

Після настання 60 років від занять бігом краще відмовитися і замінити їх іншою активністю, наприклад скандинавською ходьбою. Ця рекомендація є загальною настановою, яка базується на статистичному збільшенні ризиків з віком, згідно з Рекомендаціями ВООЗ...