Просто ідеально! З чим приготувати курячі гомілки в духовці, щоб були м'які всередині та хрусткі ззовні

Найпростіше запікати в духовці саме курячі гомілки. М'ясо в міру жирне, швидко готується і не потребує особливих маніпуляцій. Вам знадобиться всього декілька простих компонентів, щоб всередині гомілки вийшли м'якими, а зверху мали хрустку золотисту скоринку, передають Патріоти України.

Ідея приготування соковитих запечених гомілок опублікована на сторінці фудблогерки Світлани Левицької (lanas diet) в Instagram. Можна подати зі свіжим салатом та будь-якою крупою.

Інгредієнти на 1 кілограм гомілок:

  • цибуля
  • пару зубчиків часнику
  • олія – 1 ст.л.
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • спеції за смаком

Спосіб приготування:

1. Цибулю натерти, часник вичавити.

2. Додати всі інші інгредієнти і перемішати.

3. Цією сумішшю добре змастити гомілки.

4. Викласти у форму для запікання. Можна взяти сковорідку зі зйомною ручкою.

5. Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці біля 30 хвилин.

6. Якщо цибуля пустила дуже багато соку – злити його за 5 хвилин до кінця і в кінці пропекти ще 5 хвилин без соку, щоб зарумʼянилась нижня частина.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...

Ваш смартфон розряджається надто швидко? Ви робите ці помилки щодня

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:08

Власники смартфонів часто помічають: уже через кілька місяців після покупки акумулятор працює значно гірше, ніж на початку. Експерти пояснюють - у цьому винні щоденні звички користувачів, які поступово знижують ємність батареї, передають Патріоти Украї...