Просто не стриматися! Ліниві голубці з пекінської капусти в томатному соусі - рецепт ситної страви на обід чи вечерю

Голубці можна готувати з різних видів капусти, загортаючи в них будь-яке м'ясо з рисом, пшоном або булгуром. Приготувати ситний та смачний обід простіше простого, якщо ви знаєте рецепт лінивих голубців. На підготовку інгредієнтів у вас піде не більше 10 хвилин, а поки страва готуватиметься, ви встигнете приготувати щось ще, передають Патріоти України.

Ліниві голубці з пекінської капусти

Інгредієнти:

  • пекінська капуста невеликого розміру;
  • фарш – 800 г;
  • булгур – 100 г;
  • цибуля - 100 г;
  • морква – 100 г;
  • томатна паста – 50 г;
  • сушений часник - пів чайної ложки;
  • сіль та спеції - за смаком.

Пекінську капусту потрібно розібрати на листя, відрізавши тверду частину кожного листка. Заливаємо капустяне листя окропом і залишаємо у воді на 3 хв.

Фарш для лінивих голубців краще брати яловичий. До нього додайте варений булгур, натерту на дрібній тертці цибулю, сіль та спеції. Ретельно перемішайте інгредієнти.

Моркву очистіть і дрібно наріжте. Тушкуйте її на маленькому вогні в олії до появи рум'яної скоринки. Додайте томатну пасту і налийте 300 мл окропу. Додайте сіль та спеції за смаком.

Візьміть капустяне листя і сформуйте з нього голубці, кладучи усередину кожного листа м'ясний фарш. Чим меншого розміру вийдуть голубчики, тим швидше вони будуть готові.

Покладіть голубці в сковороду, де тушкують моркву з томатом, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні близько 20 хв.

Томатний соус практично повністю має покривати голубці. Подавайте голубці гарячими, доповнивши страву сметаною. Смачного!

Додавайте ці дві спеції - і чай стане природним "жироспалювачем"

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 8:15

Чай після їжі може не лише зігріти, а й допомогти схуднути. Якщо додати до нього кардамон, він перетвориться на справжній напій для здоров’я та стрункої фігури, передають Патріоти України. Кардамон — одна з найдавніших і найцінніших спецій у світі. Йог...

Їсти з шкіркою чи чистити? Правда про фрукти та овочі, якої не розкажуть продавці

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 7:12

Більшість людей досі сперечається: мити чи чистити, з шкіркою чи без? Дослідники наголошують - саме в шкірці міститься найбільше користі, але водночас і найбільше хімії, передають Патріоти України. Саме в ній зосереджена клітковина, вітаміни, антиоксид...