Щоб зберегти картоплю і запобігти її швидкому проростанню, потрібно правильно зберігати бульби. Важливо, щоб місце було сухим, повітряним, темним і не надто теплим. Однак, навіть якщо ви дотримуєтеся всіх цих рекомендацій, маленькі паростки все одно можуть утворитися. Існує простий трюк, щоб запобігти проростанню картоплі - потрібно просто додати певний вид фруктів, передають Патріоти України.
Дивно, але картоплю слід зберігати разом з яблуками. Цей фрукт відомий тим, що його не можна зберігати поруч з іншими фруктами та овочами, оскільки вони будуть дозрівати швидше і, відповідно, швидше псуватися. Причиною цього є газ етилен, який виділяють яблука. Він прискорює процес дозрівання інших фруктів.
Однак зовсім інший вплив газ дозрівання, що міститься в яблуках, має на картоплю — він не змушує її проростати швидше, а навпаки, уповільнює цей процес. Етилен пригнічує розтягнення клітин, а отже і проростання, повідомляє садовий блог gartenmoni.de. Варто додавати одне-два яблука до стандартної кількості картоплі. Якщо через деякий час вони стануть зморшкуватими, просто замініть їх свіжими. Якщо ви маєте більшу кількість картоплі, вам, звичайно, знадобиться більше яблук.
Чи можна їсти картоплю, що проростає, залежить від того, наскільки далеко зайшов цей процес. Під час проростання в бульбах утворюється токсична речовина соланін. Якщо паростки на картоплі не довші за один сантиметр, концентрація соланіну ще дуже низька, і ви можете їсти її без вагань. Однак важливо, щоб паростки були вирізані щедро.
На підсвідомому рівні ми завжди хочемо довіряти людям, це, скажімо так, наш природний рефлекс. Та життя від раннього віку вчить атрофувати це бажання і зустрічати людей не з відкритим серцем, а з вдумливою головою, передають Патріоти України з посиланн...
Вживання алкоголю для багатьох людей є цілком звичною річчю. Однак, хоча помірне споживання зазвичай не є шкідливим, лікар Річард Рестак у своїх роботах визначив, що воно може бути шкідливим для мозку після досягнення певного віку, передають Патріоти У...