Просто тане у роті! Легкий та ніжний десерт до чаю - без борошна і масла

Легкий десерт із сиру, який просто тане в роті! Без муки, без масла, з мінімальною кількістю цукру. Готуйте на сніданок до чаю, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Діаметр форми 21 см

Сир — 600 г
Йогурт густий або сметана — 250 г + 70 г (щоб змастити зверху)
Яйця — 4 шт.
Цукор — 90 г (виходить не дуже солодко)
Ванільний цукор — 20 г
Крохмаль — 30 г
Малина — 250-300 г
Сіль — щіпка

Приготування:

1. Сир, йогурт і жовтки перебити блендером до однорідності.

2. Білки збити міксером з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі до стійких піків. Залежно від потужності міксера доведеться збивати хвилин 10-12. Якщо любите солодке, то кількість цукру можна збільшити.

3. Ввести невеликими порціями збиті білки до сирної маси. Перемішати акуратними рухами зверху вниз, намагаючись максимально зберегти легкість маси.

4. Дно і боки форми вистелити пергаментом, перекласти сирну масу у форму. Випікати в заздалегідь прогрітій до 160 градусів духовці 45-50 хвилин. При випіканні запіканка підніметься і можуть з'явитися тріщини. При охолодженні вона знову опуститися і тріщинки стануть менш помітними.

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...

Помилка може дорого коштувати! Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді

п’ятниця, 22 листопад 2024, 16:38

Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...