Просто тане у роті! Легкий та ніжний десерт до чаю - без борошна і масла

Легкий десерт із сиру, який просто тане в роті! Без муки, без масла, з мінімальною кількістю цукру. Готуйте на сніданок до чаю, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Діаметр форми 21 см

Сир — 600 г
Йогурт густий або сметана — 250 г + 70 г (щоб змастити зверху)
Яйця — 4 шт.
Цукор — 90 г (виходить не дуже солодко)
Ванільний цукор — 20 г
Крохмаль — 30 г
Малина — 250-300 г
Сіль — щіпка

Приготування:

1. Сир, йогурт і жовтки перебити блендером до однорідності.

2. Білки збити міксером з цукром, ванільним цукром і дрібкою солі до стійких піків. Залежно від потужності міксера доведеться збивати хвилин 10-12. Якщо любите солодке, то кількість цукру можна збільшити.

3. Ввести невеликими порціями збиті білки до сирної маси. Перемішати акуратними рухами зверху вниз, намагаючись максимально зберегти легкість маси.

4. Дно і боки форми вистелити пергаментом, перекласти сирну масу у форму. Випікати в заздалегідь прогрітій до 160 градусів духовці 45-50 хвилин. При випіканні запіканка підніметься і можуть з'явитися тріщини. При охолодженні вона знову опуститися і тріщинки стануть менш помітними.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...