Капуста кімчі, бобові та ще кілька доступних продуктів допомагають знизити рівень "поганого" холестерину в організмі. Цей спосіб підтримати здоров'я судин та артерій дієтологиня Емілі Лімінг підказала виданню Daily Mail, передають Патріоти України.
Лімінг пояснила, що «поганий» холестерин ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності) осідає на стінках кровоносних судин, утворюючи жирові відкладення, що перешкоджають кровотоку. За її словами, якщо таке закорковування відбувається в основних артеріях, зростає ймовірність розвитку інфаркту чи інсульту.
Бактерії в кишківнику сприяють зниженню рівня поганого холестерину, стверджує спеціалістка. Вони перетворюють холестерин на копростанол — воскоподібну речовину, що не розсмоктується, і виводять її з організму. Щоб запустити процес очищення, дієтологиня порадила їсти кімчі, квасолю, боби та пити зелений чай. Вона пояснила, що ці прості продукти збільшують різноманітність кишкових бактерій та корисні для зниження холестерину.
Крім того, за словами Лімінг, щоденне вживання жмені мигдалю зменшує рівень поганого холестерину на дев'ять відсотків. Також вона запропонувала тим, хто намагається знизити цей показник, обмежити споживання натуральної кави та замінити її на фільтровану.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...