Просто включіть це до раціону! Дієтологиня підказала простий спосіб підтримати здоров'я судин

Капуста кімчі, бобові та ще кілька доступних продуктів допомагають знизити рівень "поганого" холестерину в організмі. Цей спосіб підтримати здоров'я судин та артерій дієтологиня Емілі Лімінг підказала виданню Daily Mail, передають Патріоти України.

Лімінг пояснила, що «поганий» холестерин ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності) осідає на стінках кровоносних судин, утворюючи жирові відкладення, що перешкоджають кровотоку. За її словами, якщо таке закорковування відбувається в основних артеріях, зростає ймовірність розвитку інфаркту чи інсульту.

Бактерії в кишківнику сприяють зниженню рівня поганого холестерину, стверджує спеціалістка. Вони перетворюють холестерин на копростанол — воскоподібну речовину, що не розсмоктується, і виводять її з організму. Щоб запустити процес очищення, дієтологиня порадила їсти кімчі, квасолю, боби та пити зелений чай. Вона пояснила, що ці прості продукти збільшують різноманітність кишкових бактерій та корисні для зниження холестерину.

Крім того, за словами Лімінг, щоденне вживання жмені мигдалю зменшує рівень поганого холестерину на дев'ять відсотків. Також вона запропонувала тим, хто намагається знизити цей показник, обмежити споживання натуральної кави та замінити її на фільтровану.

Панянкам на замітку! Названо продукти, які можуть сповільнити появу сивини

неділя, 1 червень 2025, 13:05

Посивіння – природний процес, пов'язаний зі старінням, генетикою, умовами навколишнього середовища. Також на нього впливають вітаміни q мікроелементи – їхня нестача може прискорити посивіння і навіть призвести до передчасної втрати пігменту, передають ...

Є нюанси: Що буде, якщо їсти огірки щодня - позивтивні і негативні наслідки

неділя, 1 червень 2025, 12:30

Їсти огірки щодня — загалом корисно, але є кілька нюансів, про які варто знати, передають Патріоти України. Якщо немає індивідуальної непереносимості або медичних протипоказань, огірки можна їсти щодня — це корисний і освіжаючий продукт, який підтримує...