
Капуста кімчі, бобові та ще кілька доступних продуктів допомагають знизити рівень "поганого" холестерину в організмі. Цей спосіб підтримати здоров'я судин та артерій дієтологиня Емілі Лімінг підказала виданню Daily Mail, передають Патріоти України.
Лімінг пояснила, що «поганий» холестерин ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності) осідає на стінках кровоносних судин, утворюючи жирові відкладення, що перешкоджають кровотоку. За її словами, якщо таке закорковування відбувається в основних артеріях, зростає ймовірність розвитку інфаркту чи інсульту.
Бактерії в кишківнику сприяють зниженню рівня поганого холестерину, стверджує спеціалістка. Вони перетворюють холестерин на копростанол — воскоподібну речовину, що не розсмоктується, і виводять її з організму. Щоб запустити процес очищення, дієтологиня порадила їсти кімчі, квасолю, боби та пити зелений чай. Вона пояснила, що ці прості продукти збільшують різноманітність кишкових бактерій та корисні для зниження холестерину.
Крім того, за словами Лімінг, щоденне вживання жмені мигдалю зменшує рівень поганого холестерину на дев'ять відсотків. Також вона запропонувала тим, хто намагається знизити цей показник, обмежити споживання натуральної кави та замінити її на фільтровану.
Християни східного обряду 8 грудня за новим стилем (21 грудня за старим) вшановує пам'ять преподобного Патапія, мучениці Анфіси Римської і апостолів від 70-ти Тихика і Кесарія. За старим стилем в цей день шанували апостола від 70-ти і давньохристиянсь...
Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...