Простий інгредієнт, який зробить жорсткий шматок м’яса ніжним та соковитим

Приготувати гідну страву з м’яса під силу не кожному кухареві, адже важливо досягти ідеальної м’якості продукту, передають Патріоти України.

Навіть шматки м’яса високої якості можуть вийти жорсткими і гумовими, якщо їх не підготувати.

Подробиці

Найчастіше використовується маринад.

Але є один бюджетний спосіб, який допоможе зробити м’якшим навіть не найкращий шматок м’яса.

У чому полягає секрет?

Як виявилося, на допомогу прийде харчова сода, яку часто активно використовують господині на кухні.

Якщо ви не впевнені в яловичині, варто спочатку порізати м’ясо на порційні шматки, обробити їх содою і відправити маринуватися в холодне місце на кілька годин.

Після цього потрібно лише змити соду, позбавити шматок від надлишку рідини за допомогою паперового рушника і відправляти на сковорідку.

Іноді можна приготувати більш пікантний маринад: змішати гірчичний порошок із содою у співвідношенні 5 до 1 відповідно.

Якщо ви хочете побалувати себе м’ясом на грилі, то є й інший спосіб.

Спершу м’ясо потрібно відправити в мінералку з невеликою кількістю соди.

Після години ванни сода змивається за допомогою води з додаванням лимонного соку. Справа залишиться за малим – замаринувати м’ясо та приготувати його.

Ви могли це знати! Чому пасажирам літаків не видають парашути

неділя, 15 червень 2025, 9:55

Пасажирам літаків зазвичай не видають парашути, і ось основні причини, чому, передають Патріоти України. Парашути на комерційних рейсах не практичні, неефективні й часто небезпечні. Замість цього авіаіндустрія робить ставку на профілактику, надійність ...

Буде лише шкода! Чим не можна витирати екран телевізора

неділя, 15 червень 2025, 8:30

Регулярне очищення екрана телевізора є важливою частиною догляду за технікою, проте вибір правильних засобів має ключове значення. Використання агресивних хімічних розчинів, таких як засоби для миття вікон, може завдати непоправної шкоди покриттю екран...