Простий спосіб позбутися чорної плісняви навколо вікон - знадобиться один дешевий продукт

У холодні місяці навколо вікон у будинку часто накопичується конденсат і в результаті з’являється цвіль. Некрасивий чорний грибок не тільки псує зовнішній вигляд кімнати, а може негативно позначитися на самопочутті. Щоб не дати цвілі розростись, потрібно діяти оперативно, передають Патріоти України.

Видання Express ділиться одним ефективним лайфхаком, який допоможе прибрати цвіль навколо вікон. Перевага цього способу в тому, що він не вимагає витрат і не передбачає використання агресивної хімії. Головний підручний продукт, який вам знадобиться, звичайний оцет.

Як видалити цвіль навколо вікна

Щоб прибрати віконну плісняву назавжди, вам знадобиться простий розчин оцту. Не забудьте одягнути рукавички, щоб уникнути роздратування при обробці грибкових відкладень. Що потрібно робити:

  1. Просто наповніть пульверизатор нерозбавленим оцтом і рясно розпорошіть його на чорні плями грибка.
  2. Оцту потрібен час, щоб зруйнувати цвіль, тому необхідно залишити його на одну годину.
  3. Використовуйте щітку, що чистить, і теплу воду, щоб видалити зайві плями з вікна, і протріть його ще раз.

Додамо, що дерево з більшою ймовірністю схильне до проблем з пліснявою. Тому грибок на дерев’яній віконній рамі може поступово призвести до її псування. Деревина утримує вологу, що робить її ідеальним місцем для утворення та розвитку чорної плісняви. Подумайте про фарбування дерев’яних рам та ретельно очистіть стики, на них не повинно бути пилу й вологи. Це можна зробити після того, як ви обробили рами оцтом і залишили сохнути.

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...

А ви це знали? Чому обсяг пам'яті на флешці або диску менший, ніж заявлено виробником

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:59

Допустимо, ви придбали новий SSD, HDD або флеш-накопичувач. Вдома підключили його до комп'ютера, відформатували та готові почати зберігати файли на пристрої. Однак в один момент виявляєте, що фактично доступний простір на носії менше, ніж зазначено на ...