Простий трюк - і буде дуже смачно! Як солити сало так, щоб шкурка вийшла м'якою


Сало - один з улюблених продуктів для багатьох, і в розумних кількостях воно приносить користь. Тільки от буває дуже прикро, коли, принісши додому куплене сало, ми намагаємося відкусити шматочок - і натикаємося на жорстку грубу шкірку, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Усе задоволення одразу пропадає. До того ж цією шкіркою легко пошкодити зуби та ясна. Щоб цього не сталося, треба її пом'якшити.

Налийте в глибоку сковорідку трохи води й поставте її на вогонь. Покладіть прямо у воду шматок сала шкіркою вниз. Води має бути зовсім трохи — стільки, щоб вона закривала тільки шкірку. Тепер проваріть це сало на невеликому вогні приблизно п'ять хвилин.

Залишилося тільки почекати, коли шматок охолоне. Можна починати його солити. А якщо сало вже солоне — спробуйте відрізати від нього шматочок після цієї процедури: шкірка має розм'якшитися. Така "лазня" діє на нього дуже ефективно: всі грубі волокна розм'якшують, і тепер жувати буде набагато легше.

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...