В останні роки суспільство все більше прагне до здорового способу життя та правильного харчування. Складаючи раціон, люди дивляться етикетки та склад. Часто продукти приваблюють цікавими приставками на кшталт "Без ГМО", "фітнес" та ін., але це лише маркетинговий хід. Від яких продуктів краще відмовитися – розповіла нутриціологиня Світлана Нікітчук, передають Патріоти України.
"Якщо до гамбургера додати лист салату, він продається набагато швидше під назвою "Фітнес-перекус". Лише один листочок змінив повністю ваш погляд на перекус, який насправді далекий від фітнесу та правильного харчування", – зазначила Нікітчук.
На цьому популярному продукті часто можна побачити різні написи: "Без ГМО", "Без глютену" й т.ін.
"А вже фраза "багатий Омега-6" переконує купити. Але соняшникова олія ніколи не буде містити ГМО, глютен і холестерин, тому що цих речовин там просто не може бути. Омега-6 – це не перевага, а саме недолік цього продукту. Адже її в нашому раціоні надлишок, та й ця речовина синтезується в нашому організмі. А ось надлишок цієї речовини призведе до системного запалення в організмі", – розповіла нутриціологиня.
Світлана Нікітчук уточнила, що цукрозамінники теж підвищують інсулін. Тому їх регулярне споживання може призвести до діабету, як і звичайний цукор.
У вівсянці й меді міститься багато фруктози, метаболізм якої можна порівняти з алкогольними напоями.
"Метаболізуючись у печінці, фруктоза моментально перетворюється на жир, яким починають заміщатися клітини печінки. Ось це поворот, так! І як після цього вірити етикеткам?" – резюмувала нутриціологиня.
Власники iPhone часто дивляться на прогноз погоди у стандартному застосунку Apple і вважають, що відсоток поруч з дощовою іконкою - це ймовірність опадів. Але виявляється, цей показник має зовсім інше значення, передають Патріоти України. Як повідомляє...
Сніданок вважається основою правильного харчування, але дієтологи попереджають: не все, що виглядає корисним, справді таким є. У багатьох популярних сніданках ховається надмірна кількість доданого цукру та інших інгредієнтів, які можуть шкодити здоров’...