Приберіть це з раціону: Дієтолог назвала 3 шкідливих продукти, які багато хто вважає корисними

В останні роки суспільство все більше прагне до здорового способу життя та правильного харчування. Складаючи раціон, люди дивляться етикетки та склад. Часто продукти приваблюють цікавими приставками на кшталт "Без ГМО", "фітнес" та ін., але це лише маркетинговий хід. Від яких продуктів краще відмовитися – розповіла нутриціологиня Світлана Нікітчук, передають Патріоти України.

"Якщо до гамбургера додати лист салату, він продається набагато швидше під назвою "Фітнес-перекус". Лише один листочок змінив повністю ваш погляд на перекус, який насправді далекий від фітнесу та правильного харчування", – зазначила Нікітчук.

Які продукти краще прибрати з раціону

  • Соняшникова олія

На цьому популярному продукті часто можна побачити різні написи: "Без ГМО", "Без глютену" й т.ін.

"А вже фраза "багатий Омега-6" переконує купити. Але соняшникова олія ніколи не буде містити ГМО, глютен і холестерин, тому що цих речовин там просто не може бути. Омега-6 – це не перевага, а саме недолік цього продукту. Адже її в нашому раціоні надлишок, та й ця речовина синтезується в нашому організмі. А ось надлишок цієї речовини призведе до системного запалення в організмі", – розповіла нутриціологиня.

  • Цукрозамінники (синтетичні та натуральні) і стевія

Світлана Нікітчук уточнила, що цукрозамінники теж підвищують інсулін. Тому їх регулярне споживання може призвести до діабету, як і звичайний цукор.

  • Гранола

У вівсянці й меді міститься багато фруктози, метаболізм якої можна порівняти з алкогольними напоями.

"Метаболізуючись у печінці, фруктоза моментально перетворюється на жир, яким починають заміщатися клітини печінки. Ось це поворот, так! І як після цього вірити етикеткам?" – резюмувала нутриціологиня.

От у чому секрет! Який продукт перетворить звичайний борщ на кулінарний шедевр

понеділок, 6 травень 2024, 9:10

Більшість господинь переконані, що знають всі особливості та нюанси приготування борщу. Борщ - національна українська страва, й кожен регіон нашої країни має свої хитрощі та особливості його приготування, передають Патріоти України. Тож є багато різних...

Не робіть помилок! Чому при смаженні котлети розвалюються на сковороді

понеділок, 6 травень 2024, 8:08

Пишні котлетки, які наповнюють кухню приємним та апетитним ароматом, подобаються багатьом любителям смачно поїсти, передають Патріоти України. Але не кожна господиня знає, як саме треба готувати блюдо, щоб воно не розвалювалося під час смаження, а всер...