Приголомшлива запіканка з куркою! Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді

Страви, подібні курячій запіканці, прості в приготуванні, при цьому залишають широкий простір для фантазії і кулінарних експериментів, передають Патріоти України.

Смачна і ніжна, ситна і ароматна запіканка з курячого філе — це справжня білкова бомба! Відмінний рецепт для тих, хто дотримується особливого харчування і рахує калорії.

Готуйте, адже в результаті вийде дуже пишна маса, яка при запіканні придбає красиву золотисту скориночку. Дієтичне м'ясо вийде ніжним на смак. Молока використовується зовсім трохи, але додати його потрібно обов'язково, так воно зробить грудку більш соковитою і додасть їй приємний вершковий смак.

Інгредієнти:

  • варене куряче філе — 0,5 кг;
  • твердий сир — 50 р.

Для тіста:

  • борошно — 50 г;
  • молоко — 150 мл;
  • яйця — 2 штуки;
  • розпушувач — 1/2 чайної ложки;
  • сіль, зелень і перець — за смаком.

Діаметр форми для випічки — приблизно 18-20 см

Приготування:

  1. Нарізаємо кубиками варену курятину, додаємо тертий сир на крупній тертці.
  2. Окремо розбиваємо в миску яйця, додаємо борошно, перець, розпушувач, сіль і молоко, розмішуємо вінчиком. Додаємо сир з курятиною, перемішуємо.
  3. Викладаємо підготовлену масу у форму, змащену маслом і запікаємо при 180 С протягом 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Всього три інгредієнти - і ваша духовка сяятиме, як нова!

субота, 20 грудень 2025, 8:45

Чищення духовки може бути справжнім кошмаром: засохлий жир, пригорілі сліди на деках та стінках інколи неможливо відтерти навіть спеціальними засобами. Але є простий трюк, який допоможе повернути приладу блиск, не використовуючи агресивну хімію, переда...

Це може здивувати! Вчені пояснили, як обійми впливають на мозок

субота, 20 грудень 2025, 8:21

Теплі обійми приносять людині задоволення не лише на емоційному рівні — за цим стоять конкретні біологічні та нейрофізіологічні механізми. . Науковці наголошують, що терморецепція — здатність відчувати тепло і холод — є одним із найдавніших сенсорних м...