Приголомшлива запіканка з куркою! Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді

Страви, подібні курячій запіканці, прості в приготуванні, при цьому залишають широкий простір для фантазії і кулінарних експериментів, передають Патріоти України.

Смачна і ніжна, ситна і ароматна запіканка з курячого філе — це справжня білкова бомба! Відмінний рецепт для тих, хто дотримується особливого харчування і рахує калорії.

Готуйте, адже в результаті вийде дуже пишна маса, яка при запіканні придбає красиву золотисту скориночку. Дієтичне м'ясо вийде ніжним на смак. Молока використовується зовсім трохи, але додати його потрібно обов'язково, так воно зробить грудку більш соковитою і додасть їй приємний вершковий смак.

Інгредієнти:

  • варене куряче філе — 0,5 кг;
  • твердий сир — 50 р.

Для тіста:

  • борошно — 50 г;
  • молоко — 150 мл;
  • яйця — 2 штуки;
  • розпушувач — 1/2 чайної ложки;
  • сіль, зелень і перець — за смаком.

Діаметр форми для випічки — приблизно 18-20 см

Приготування:

  1. Нарізаємо кубиками варену курятину, додаємо тертий сир на крупній тертці.
  2. Окремо розбиваємо в миску яйця, додаємо борошно, перець, розпушувач, сіль і молоко, розмішуємо вінчиком. Додаємо сир з курятиною, перемішуємо.
  3. Викладаємо підготовлену масу у форму, змащену маслом і запікаємо при 180 С протягом 40 хвилин.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...