Приготуйте "енергетик" для пишного цвітіння кімнатних рослин - і будете здивовані результатом

Існує безліч способів продовження життя зрізаним квітам, найпопулярнішим з яких є додавання до води цукру. Однак мало хто знає, що подібний розчин із солодким смаком може бути корисним і рослинам, які мешкають у горщиках на підвіконнях, передають Патріоти України.

Подробиці

Для його приготування потрібно змішати 0,5 – 1 склянку цукру в 10 літрах води. Для однієї квітки достатньо чверті склянки. Полив таким розчином можна влаштовувати один раз на два тижні.

Цукрова вода не може вважатися справжнім підживленням у прямому значенні цього слова. Справді, внесення у ґрунт вуглеводів не змусить рослини швидше рости, нарощувати зелену масу чи розвивати коріння.

Однак подібний енергетичний напій допомагає кімнатним рослинам легше впоратися зі стресом, який виникає, наприклад, після того, як горщик з квіткою, що насолоджувався літніми променями сонця на вулиці, перенесли з настанням осені до будинку.

Почастувати «солоденьким» рекомендується і ті рослини, період цвітіння яких випадає на зимову пору року. Після внесення подібного підживлення їх бутони стануть яскравішими, а цвітіння буде більш пишним і рясним.

Не робіть так! Три помилки зіпсують якість смаженої картоплі

вівторок, 16 квітень 2024, 7:07

Для того щоб порадувати сім’ю чудовою картоплею, варто спочатку навчитися її готувати так, як це роблять у ресторанах. У кухарів гарнір завжди виходить відмінної якості. Спочатку у коренеплоду схоплюється скоринка, яка дозволяє м’якоті вийти апетитною ...

Народні прикмети на 16 квітня: Що українці традиційно робили на Іринин день і чого намагались уникати

вівторок, 16 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 16 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучениць Агапії, Ірини, Ніки, Галини, Василини та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподобного Микиту Кесарійського. . Свято 16 квітня відоме як Ірина ...