Приготуйте пиріжки із заварного тіста саме так: Названо найсмачніший спосіб

На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка опублікували докладний рецепт приготування дріжджового тіста на заварній основі, передають Патріоти України.

Інгредієнти для заварної основи:

  • 1 ч. л. цукру;
  • ½ ч. л. солі;
  • 2 ст. л. олії;
  • 4 ст. л. (100 г) борошна;
  • 300 мл води.


Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • 5 г сухих дріжджів або 20 г живих;
  • 100 мл води;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч. л. цукру.

Приготування

  1. Закип'ятіть 300 мл чистої води.
  2. У велику миску всипте 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі і 2 ст. л. олії. Залийте всі інгредієнти окропом і за допомогою ложки активно замісіть їх до однорідної консистенції. Дайте тісту охолонути до 40 °С.
  3. Підігрійте 100 мл води до 36 °С і вилийте в окрему миску. Розчиніть у ній 5 г сухих дріжджів.
  4. Додайте у воду із дріжджами 1 ч. л. цукру, 200 г борошна й замісіть тісто.
  5. Додайте замішене тісто до заварної основи й ретельно перемішайте.
  6. Дайте тісту постояти 30–40 хвилин. Після цього починайте ліпити пиріжки.

Нюанси

Пиріжки на пісному заварному тісті краще смажити в олії. Для цього у сковороду або каструлю з товстим дном потрібно налити рафіновану олію в такій кількості, щоб вона могла майже повністю покрити пиріжки. Готовність олії для смаження можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Для цього треба занурити шпажку в розігріту олію. Якщо довкола з'явилися дрібні бульбашки – можна починати готувати. Смажити пиріжки необхідно з обох боків, до золотавої рум'яної скоринки. У разі запікання пиріжків у духовці потрібно попередньо щедро змастити їх збитим яйцем.

Начинка

Найкраще таке тісто поєднуватиметься з картопляним пюре, тушкованою капустою, лівером або паштетом. Якщо хочете приготувати солодкі пиріжки, краще обрати густе повидло, яблука або вишні із цукром.

Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, щоб не відвернути щастя, а що варто здійснити

субота, 23 листопад 2024, 7:05

Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...