Приготуйте пиріжки із заварного тіста саме так: Названо найсмачніший спосіб

На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка опублікували докладний рецепт приготування дріжджового тіста на заварній основі, передають Патріоти України.

Інгредієнти для заварної основи:

  • 1 ч. л. цукру;
  • ½ ч. л. солі;
  • 2 ст. л. олії;
  • 4 ст. л. (100 г) борошна;
  • 300 мл води.


Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • 5 г сухих дріжджів або 20 г живих;
  • 100 мл води;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч. л. цукру.

Приготування

  1. Закип'ятіть 300 мл чистої води.
  2. У велику миску всипте 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі і 2 ст. л. олії. Залийте всі інгредієнти окропом і за допомогою ложки активно замісіть їх до однорідної консистенції. Дайте тісту охолонути до 40 °С.
  3. Підігрійте 100 мл води до 36 °С і вилийте в окрему миску. Розчиніть у ній 5 г сухих дріжджів.
  4. Додайте у воду із дріжджами 1 ч. л. цукру, 200 г борошна й замісіть тісто.
  5. Додайте замішене тісто до заварної основи й ретельно перемішайте.
  6. Дайте тісту постояти 30–40 хвилин. Після цього починайте ліпити пиріжки.

Нюанси

Пиріжки на пісному заварному тісті краще смажити в олії. Для цього у сковороду або каструлю з товстим дном потрібно налити рафіновану олію в такій кількості, щоб вона могла майже повністю покрити пиріжки. Готовність олії для смаження можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Для цього треба занурити шпажку в розігріту олію. Якщо довкола з'явилися дрібні бульбашки – можна починати готувати. Смажити пиріжки необхідно з обох боків, до золотавої рум'яної скоринки. У разі запікання пиріжків у духовці потрібно попередньо щедро змастити їх збитим яйцем.

Начинка

Найкраще таке тісто поєднуватиметься з картопляним пюре, тушкованою капустою, лівером або паштетом. Якщо хочете приготувати солодкі пиріжки, краще обрати густе повидло, яблука або вишні із цукром.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...