На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка опублікували докладний рецепт приготування дріжджового тіста на заварній основі, передають Патріоти України.
Інгредієнти для заварної основи:
Інгредієнти для дріжджового тіста:
Приготування
Нюанси
Пиріжки на пісному заварному тісті краще смажити в олії. Для цього у сковороду або каструлю з товстим дном потрібно налити рафіновану олію в такій кількості, щоб вона могла майже повністю покрити пиріжки. Готовність олії для смаження можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Для цього треба занурити шпажку в розігріту олію. Якщо довкола з'явилися дрібні бульбашки – можна починати готувати. Смажити пиріжки необхідно з обох боків, до золотавої рум'яної скоринки. У разі запікання пиріжків у духовці потрібно попередньо щедро змастити їх збитим яйцем.
Начинка
Найкраще таке тісто поєднуватиметься з картопляним пюре, тушкованою капустою, лівером або паштетом. Якщо хочете приготувати солодкі пиріжки, краще обрати густе повидло, яблука або вишні із цукром.
Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...
Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...