Приготувати всім під силу! Домашня ковбаса зі свинини - смакота до Великодня

Після Великого посту християни святкують Христове Воскресіння та вживають багато смачних страв. Традиційно в це свято на столі повинна бути домашня ковбаса, передають Патріоти України.

Домашня ковбаса — великодня страва, яку кладуть у кошик, щоб освятити на святковому богослужінні. Це родинний рецепт домашньої ковбаси від кулінарки Світлани Юрченко.

Інгредієнти:
  • 1,5 кг свинини з салом (ошийок)
  • 3−5 зубків часнику (або на свій смак)
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 ст.л. солі
  • 200 мл бульйону чи води у фарш
Для варки:
  • 2,5 л води холодної
  • 2 шт. лаврового листа
  • 15 шт. перцю чорного горошком
  • 5 шт. перцю духмяного горошком
  • 1ч.л. солі

Для приготування беремо 1,5 кг жирної свинини (ошийок) або 1 кг нежирного м’яса та 0,5 кг сала. Нарізати мілкими кубиками (щоб м’ясо легко нарізалося, варто потримати його пів години в морозильній камері). Нарізане м’ясо (з салом та спеціями), добре вимішуємо руками чи за допомогою кухонної машини 10 хвилин.

Поступово додаємо бульйон чи крижану воду в декілька прийомів. Коли м’ясо з’єднається волокнами в єдину масу, начиняємо підготовлені оболонки. Ковбаси залишаємо у холодильнику на ніч для кращого маринування.

Миску з ковбасами варто обмотати харчовою плівкою. Перед тим, як варити, ковбаси обов’язково проколоти голкою чи зубочисткою з обох боків, тоді закладаємо в каструлю з холодною водою, додаємо у воду спеції та сіль.

Після закипання води, варимо на найменшому вогні пів години, знімаємо піну. Кожне наступне кільце ковбаси кладемо в холодну воду + спеції. Ковбасу підсмажуємо на пательні, додаючи смальцю, або запікаємо в духовці (протягом 10 хвилин з кожної сторони) до зарум'янення.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Медики пояснили, чому від парфумів болить голова

субота, 11 жовтень 2025, 18:30

Після застосування нового парфуму відчуваєте не лише аромат, а й головний біль? Річ у тому, що парфуми та інші різкі запахи справді можуть провокувати неприємні симптоми та навіть напади мігрені, передають Патріоти України. У декого може бути підвищена...