Приготувати всім під силу! Домашня ковбаса зі свинини - смакота до Великодня

Після Великого посту християни святкують Христове Воскресіння та вживають багато смачних страв. Традиційно в це свято на столі повинна бути домашня ковбаса, передають Патріоти України.

Домашня ковбаса — великодня страва, яку кладуть у кошик, щоб освятити на святковому богослужінні. Це родинний рецепт домашньої ковбаси від кулінарки Світлани Юрченко.

Інгредієнти:
  • 1,5 кг свинини з салом (ошийок)
  • 3−5 зубків часнику (або на свій смак)
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1 ст.л. солі
  • 200 мл бульйону чи води у фарш
Для варки:
  • 2,5 л води холодної
  • 2 шт. лаврового листа
  • 15 шт. перцю чорного горошком
  • 5 шт. перцю духмяного горошком
  • 1ч.л. солі

Для приготування беремо 1,5 кг жирної свинини (ошийок) або 1 кг нежирного м’яса та 0,5 кг сала. Нарізати мілкими кубиками (щоб м’ясо легко нарізалося, варто потримати його пів години в морозильній камері). Нарізане м’ясо (з салом та спеціями), добре вимішуємо руками чи за допомогою кухонної машини 10 хвилин.

Поступово додаємо бульйон чи крижану воду в декілька прийомів. Коли м’ясо з’єднається волокнами в єдину масу, начиняємо підготовлені оболонки. Ковбаси залишаємо у холодильнику на ніч для кращого маринування.

Миску з ковбасами варто обмотати харчовою плівкою. Перед тим, як варити, ковбаси обов’язково проколоти голкою чи зубочисткою з обох боків, тоді закладаємо в каструлю з холодною водою, додаємо у воду спеції та сіль.

Після закипання води, варимо на найменшому вогні пів години, знімаємо піну. Кожне наступне кільце ковбаси кладемо в холодну воду + спеції. Ковбасу підсмажуємо на пательні, додаючи смальцю, або запікаємо в духовці (протягом 10 хвилин з кожної сторони) до зарум'янення.

Бережіться! опулярний сніданок може підвищувати ризик раку

середа, 13 серпень 2025, 8:30

Бекон і сосиски вже давно мають репутацію небезпечних продуктів для сніданку через зв’язок із серйозними захворюваннями, зокрема раком. Та, як з’ясувалося, навіть більш "невинний" варіант ранкової страви - солодкі пластівці - може бути не менш шкідливи...

Цей темп ходьби спалює жир швидше, ніж біг: Ви здивуєтесь, наскільки це просто!

середа, 13 серпень 2025, 8:15

Ходьба - це найпростіший спосіб скинути вагу, доступний кожному. Без дорогих тренажерів чи абонементів - тільки зручне взуття та бажання змінити своє тіло. Але якщо ви думаєте, що проста прогулянка навколо будинку творить дива— -у нас є новини. Щоб ход...