Приємна, але підступна опція вашої автівки: Чому у сильний мороз краще не користуватися пультом автозапуск двигуна

Автозапуск двигуна: чому краще не користуватися пультом - today.ua

Автозапуск двигуна – корисна зимова опція для автомобіля. Сідаєш вже в теплий салон і можеш одразу їхати. Ось тільки є причини, чому краще не заводити машину з пульта, особливо у сильний мороз. При автозапуску перемикаються силові ланцюги автомобіля - стартера та керування двигуном. Автозапуск, наприклад, не помітить, що стартер не вимкнувся. В результаті він може згоріти.

Потрібно врахувати, що від морозу може лопнути патрубок системи охолодження, тріснути неякісний масляний фільтр. Що в результаті? Двигун почне працювати без антифризу та масла… Щоправда, працюватиме доти, доки не вийде з ладу. Звичайно, якщо автомобіліст не сяде за кермо раніше.

Експерти також звертають увагу на те, що при прогріві двигуна мастило працює у важкому режимі. Через це відбувається сильне розрідження мастила паливом, і його характеристики стають гіршими. Ще кожен пуск двигуна забирає заряд акумуляторної батареї.

Автозапуск також збільшує зношування двигуна і провокує утворення нагару, через що поршневі кільця швидше втрачають рухливість. Іридієві свічки теж страждають від нагару, який виникає через довгу роботу на холостому ходу.

Також слід звернути увагу на ще один момент. Водії, сівши у прогрітий автозапуском автомобіль, думають, що можна одразу різко та швидко маневрувати під час руху.

Але автоматична коробка або варіатор залишаються холодними. Вони без навантаження майже не прогріваються і при динамічних стартах швидко зношуються. Ходова частина автомобіля теж не прогрівається. В результаті динамічний старт по крижаним колдобинам виводить з ладу амортизатори.



Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...