Приємно здивуйте своїх близьких, це дуже смачно! Запечена картопля: ТОП-5 цікавих рецептів простої страви

Коли не хочеться нічого готувати, коли порожній холодильник, коли холодно чи "не знаю, чого хочу", - завжди врятує запечена картопля, передають Патріоти України.

І байдуже, що там причитають прибічники ЗСЖ разом з дієтологами – раз в п’ятирічку можна розслабитися. Тим паче, якщо не здобрювати шинкою-підчеревицею-салком, а запекти картоплю на олійці з часничком, травами чи сиром (ой, слинки течуть від одних лише слів), то нічого аж такого шкідливого у цій страві немає. Та ще й готується на раз-два-три.

Ну от – раз: вмикаємо духовку

Поки вона гріється, миємо клубні, чистимо щіточкою (якщо запікати зі шкіркою), сушимо паперовим рушником.

Два: беремо рукав для запікання

Низ рукава зав’язуємо, щоб утворився мішок – у нього будемо викладати картоплю із заправкою і добре бовтати, щоб обмазати кожну. Можна все це робити у мисці, але в рукаві зручніше.

Три: готуємо олійну заправку

Змішуємо олію з розтопленим вершковим маслом – щедро, не шкодуючи, чим краще змащена картопля, тим смачнішою вона буде. Заправку солимо, перчимо. До неї додаємо «смаколики» залежно від рецепту. Ми навіть придумали веселі назви.

ПАНСЬКЕ ВІЯЛО

Потрібно: картопля + олійна заправка + часник + тертий сир + спеції.

Готуємо. Картоплю ріжемо тонкими кружечками, але не доводячи ніж до кінця – так, щоб кільця картоплини можна було розкласти, наче віяло. Зрештою, розкладати не обов’язково, достатньо їх трошки розділити. Картоплю добре змішуємо в рукаві з олією, можна її трошки струсити, як в пакеті.

Висипаємо картоплю на деко, присипаємо магазинними спеціями для картоплі, запікаємо при 200С майже до готовності. В кінці присипаємо тертим сиром і давимо часник, тримаємо у духовці до появи скоринки.

Між кільця, до речі, перед запіканням можна покласти шматочки сиру, нарізаний скибками помідор чи той самий бекон або сало (поборники ЗСЖ закотили очі).

СКИБОЧКИ СОНЦЯ

Потрібно: картопля + олійна заправка + звичайні сухарі + кунжут + мелена паприка + свіжа зелень.

Готуємо. Картоплю ріжемо товстими скибками. Змішуємо в рукаві з олією і сухарями, добре перемішуємо, висипаємо на деко.

Запікаємо при 200С майже до готовності і золотої скоринки. Перемішуємо і присипаємо кунжутом. Запікаємо, щоб кунжут теж трошки підсмажився. В кінці присипаємо зеленню та паприкою.

ЧОВНИКИ СКАРБІВ

Потрібно: велика картопля + олійна заправка + сметана (грецький йогурт) + сир (м’який, твердий, бринза, фета – що маєте) + будь-яка зелень або те, що є в холодильнику (печериці, свіжі овочі, готове м’ясо).

Готуємо. Дуже велику картоплю ріжемо навпіл, середню беремо цілою. Теж змішуємо в рукаві із заправкою. Завертаємо кожну картоплину у фольгу (якщо фольги немає, то можна просто викласти на деко) і запікаємо при 200С до повної готовності.

Тим часом готуємо соус: м’який сир розімнемо виделкою, твердий тремо на терці, зелень подрібнюємо, змішуємо все зі сметаною, солимо, перчимо. Такий же наповнювач можемо зробити з інших продуктів, що є в холодильнику, – вмикаєм фантазію.

На половинки готової гарячої картоплі кладемо ложку соусу і розминаємо з м’якоттю просто в картоплині. Буде гаряче, але саме так сир розтане і у поєднанні з картоплею стане, наче крем.

У цілій картоплині робимо розріз вздовж і виделкою спочатку розімнемо м’якіть картоплі, як у мисочці, потім додаємо ложку соусу і знову всередині картоплі перемішуємо.

КАРТОПЛЯНІ ПОДУШКИ

Потрібно: картопля + олійна заправка + розмарин + вершкове масло.

Готуємо. Картоплю розрізаємо навпіл, у рукаві змішуємо з олійною заправкою, викладаємо на деко зрізаною частиною вниз, запікаємо при 200С до готовності.

Тим часом розтопимо вершкове масло і розділимо «голочки» розмарину. Його можна замінити будь-якими сухими приправами із трав. Готову картоплю давимо зверху виделкою, щоб вона перетворилася на пухку «подушку». Зверху поливаємо розтопленим маслом і присипаємо розмарином. Повертаємо в духовку до утворення скоринки, можна увімкнути режим гриль, якщо є.

ЦИБУЛЕВІ ПОЦІЛУНКИ

Потрібно: картопля + олійна заправка + цибуля + часник.

Готуємо. Картоплю розрізаємо навпіл чи скибками. Цибулю ріжемо кільцями або кубиками, часник пропускаємо через прес.

Все змішуємо в рукаві разом із заправкою. Викладаємо на деко, запікаємо при 200С до готовності, смакуємо і… цілуємося ?

З чим їсти запечену картоплю перераховувати? Квашена капусточка, мариновані грибочки, різносоли, оселедець – все, нема сили терпіти, йдемо запікати картоплю! ?

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...