Прикраси будуть як нові! ТОП-5 способів почистити золото в домашніх умовах

З часом ваші золоті прикраси втрачають блиск і стають тьмяного кольору. Проте ви можете повернути їм сяйво, передають Патріоти України.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про 5 способів, які допоможуть почистити золоті прикраси в домашніх умовах.

Мильний розчин

Такий спосіб чищення буде найлегшим та найбільш безпечним для ваших прикрас. Він підходить для очищення прикрас із камінням та без нього.

У склянці води потрібно розчинити 1 ч. л. рідкого мила чи мийного засобу для посуду. Залиште в ньому прикрасу на 20-120 хв. Потім золотий виріб можна обережно протерти м’якою щіткою, попередньо змочивши її в цьому ж мильному розчині. Промийте водою і просушіть.

Розчин з додаванням аміаку

Такий засіб більше підходить для чищення золотих виробів з камінням. Особливо добре допомагає очищати прикраси з діамантами.

У склянці теплої води змішайте приблизно по 1 ч. л. рідкого мила та нашатирного спирту (аміаку). Опустіть золоту прикрасу в розчин на 1-2 год. Потім обережно протріть виріб м’якою щіточкою. Промийте водою і просушіть.

Столовий оцет

Ще один простий варіант для чищення золота. Цей метод підходить виключно для прикрас із жовтого або червоного золота без коштовного каміння.

Змішайте 9% оцет з водою у пропорції 1:1 і помістіть у нього прикраси на 30-40 хв. Потім ретельно промийте їх водою і просушіть.

Сольовий розчин

Такий спосіб чищення здебільшого використовується для прикрас з камінням, оскільки допомагає добре промити місця кріплення.

У склянці води розчиніть 2-3 ст. л. кухонної солі. Важливо розчинити сіль повністю, щоб дрібні часточки не подряпали поверхню виробу. Золоту прикрасу опустіть в розчин на 8-10 год. За допомогою м’якої щітки почистіть виріб, промийте його чистою водою і просушіть.

Зубна паста

Це швидкий та зручний спосіб для чищення золотих прикрас як з камінням, так і без нього.

Невелику кількість зубної пасти нанесіть на серветку з мікрофібри або замші, і легкими круговими рухами потріть прикрасу. Промийте виріб чистою водою, добре просушіть та натріть за допомогою м’якої сухої тканини.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...