Принесе щастя і гроші! Ось якого кольору має бути килимок біля дверей

Останнім часом набули популярності різноманітні веселі та яскраві килимки для вхідних дверей. Вони поліпшують настрій відвідувачам у громадських місцях і радують, коли ви повертаєтесь додому. Але насправді не всі з них можуть принести удачу. Так, зокрема, важливо знати, якого кольору має бути килимок біля дверей, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL поцікавився прикметами з цього приводу і радить, який варіант найкраще обрати для своєї оселі. Є кілька закономірностей.

На що орієнтуватись, обираючи килимок

Згідно з вченням фен-шуй, ключовим нюансом у планування житла та його наповненні є його орієнтація на сторони світу. Відповідно, обирати килимок потрібно, виходячи із того, в який бік дивляться вхідні двері вашої оселі.

Всього може бути чотири варіанти:

  • захід або північний захід;
  • схід та південний схід;
  • північ та північний схід;
  • південь та південний захід.

Які колір та форма підійдуть для кожного напрямку

Знаючи напрямок, куди виходять ваші двері, ви можете визначити не тільки колір килимка, але й його форму:

  • захід або північний захід – круглі та овальні килимки білого, сірого, золотистого, мідного, жовтого, оранжевого або коричневого кольорів;
  • схід та південний схід – прямокутна форма і зелений, синій або чорний колір;
  • північ та північний схід – у першому випадку килимок має бути округлий, а в другому варто обирати прямокутний, вдала кольорова гама включає в себе всі відтінки сірого, жовтого, коричневого або бежевого;
  • південь та південний захід – стеліть прямокутний килимок усіх варіантів червоного чи зеленого.

Символізм кольору

При виборі кольору навіть із запропонований варіантів варто зважати на його символізм. Від цього залежить, що саме ви привабите у дім:

  • чорний та сірий кольори будуть нейтральними, проте сприятливими для всіх сфер життя;
  • зелений – зміцнить фізичне самопочуття та здоров’я тих, хто мешкає у домі;
  • пісочні відтінки – захистять від вроків та зміцнять дух;
  • червоний – посилить життєві сили, подарує натхнення та мотивацію, а також стане потужним оберегом;
  • синій – укріпить інтелектуальні здібності і особливо стане в нагоді тим, хто працює вдома.

Який обрати малюнок

Тим часом зараз все більше людей обирають для себе килимки з малюнками чи написами. На цей рахунок теж існує кілька обмежень. Так не варто обирати килимки із зображенням тварин, птахів чи ангелів. Ходіння по ним ногами може принести біду.

Натомість усе, що асоціюється з дорогою, піде на користь. Це може бути зображення асфальтованої доріжки, трави, морської гальки чи піску. Такий килимок щоразу буде виконувати роль доброго благословення в дорогу.

Написи також краще обирати із позитивним смислом. Слова "ласкаво просимо" різними мовами чи "милий дім" не просто привітають біля порогу, вони принесуть удачу. Так само як і символи благополуччя та достатку.

Разом з тим, народні повір’я не радять підприємцям стелити під двері килимок із назвою чи логотипом своєї компанії. Те, що по ньому ходитимуть ногами, може принести бізнесу великі проблеми, аж до розорення.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...