Приносять лише проблеми: Які рослини не варто саджати на дачі

Навіть якщо ваша присадибна ділянка віддана під город, швидше за все ви хочете посадити на ній пару декоративних рослин, щоби милували око. Але вибирати їх потрібно досить уважно, адже деякі потребують жорсткого контролю свого росту і без ретельного догляду займають весь простір, завдаючи шкоди іншим, передають Патріоти України.

OBOZ.UA розповідає про такі рослини. Якщо ви не плануєте присвячувати їм весь свій вільний час, краще відмовтесь від їх вирощування.

Англійський плющ

Ця ефектна лоза дуже швидко розростається, створюючи красиві листяні каскади. Але при цьому вона убиває дерева, на які спирається, руйнує стіни, проникаючи в їхні тріщини, і придушує ріст практично всіх рослин.

Ялівець

З усіх хвойних рослин ялівець чи не найбільше вразливий до грибкових інфекцій. Які він досить швидко передасть сусідам по ділянці. Тому краще зупинити свій вибір на інших видах або регулярно обробляти його фунгіцидами.

Барвінок

Ця квітка дуже швидко покриває землю щільним вічнозеленим килимом, а навесні цвіте красивими синьо-фіолетовими квітками-зірочками. Але під килимом барвінку не виживає взагалі ніщо.

Барбарис Тунберга

Жорсткий і колючий чагарник, за яким непросто доглядати, є улюбленим прихистком для різного роду шкідників. Наприклад, для кліщів – тих, хто вражають рослини, і тих, що кусають людей. А ще у ньому із задоволенням селяться миші.

М’ята

І перцева м’ята, і меліса є дуже інвазивними видами, які швидко витісняють з ділянки усі інші рослини. А контролювати їх ріст вкрай непросто, адже вони розростаються за рахунок кореневої системи. Якщо все ж хочете мати маленьку грядку ароматної трави, висаджуйте її у контейнер.

Гліцинія

У період цвітіння ця рослина виглядає фантастично – довгі китиці квітів перетворюють вашу ділянку на казковий сад. Але коренева система гліцинії може випускати нові пагони далеко від основного ствола і вона дуже швидко займе всю ділянку. Якщо не готові підрізати рослину мінімум два рази на рік, краще не експериментуйте.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...