Припаде до смаку всім! Запіканка з картоплею і фаршем в духовці - порадуйте своїх близьких

Запіканка з картоплею і фаршем в духовці дуже нагадує пошарове пиріг. Це легке і доступне в приготуванні блюдо, яке можна зробити з залишилися в холодильнику продуктів. Як правильно зробити запіканку, щоб вона принесла задоволення вашій родині, передають Патріоти України,

Традиційна запіканка

Запіканка з картоплею і фаршем в духовці

Запіканка з картоплею являє собою традиційне для блюдо. Всі складові практично завжди є в кожної господині, тому приготувати його не складе труднощів.

Запіканку з картоплею можна зробити не тільки з начинкою з м'яса, але і з іншими інгредієнтами:

  • сиром;
  • рибою;
  • грибами;
  • овочами.

Різновиди м'яса і риби теж можна варіювати. Самий ніжний «пиріг» виходить з курячого фаршу, більш соковиті і живильні – з яловичини і свинини. Дієтичні різновиди робляться з рибою, грибами і сиром.

Запіканка зазвичай укладається пошарово - спочатку картоплю, потім начинка. Третім шаром можна укласти сир або знову накрити начинку картоплею. Кожна господиня обирає свій спосіб.

Запіканку можна готувати по-різному. Картоплю можна укладати зварений до напівготовності або сирий, крупно натерту або нарізаний шматочками (кружечками). Фарш також допускається попередньо обсмажити або згасити або покласти в якості начинки сирим. Обидва варіанти прийнятні, але у випадку з сирими продуктами час приготування збільшується в 2-3 рази. Перед тим як вийняти запіканку, потрібно обов'язково перевірити готовність картоплі, щоб він не був сирим.

Інгредієнти:

  • фарш – 025 кг;
  • картопля – 05 кг;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • сіль, спеції;
  • соняшникова олія.

Приготування:

Картоплю зварити до напівготовності в мундирах або попередньо знявши шкірку.

Фарш обсмажити.

Цибулю нашаткувати і обсмажити з фаршем.

У змащену жиром глибокий посуд покласти шар картоплі, потім фаршу з цибулею і знову шар картоплі.

Розігріти духовку до 190-210 градусів і запікати 10-15 хвилин.

Вийняти запіканку, накрити і дати настоятися 20-30 хвилин.

Нарізати скибочками і подати до столу.

Інгредієнти можна взяти ті ж самі, але спосіб приготування буде трохи відрізнятися.

Картоплю очистити і крупно натерти або нашаткувати кружечками.

Фарш змішати зі спеціями і сіллю.

Цибулю нашаткувати кільцями.

У посуд укласти пошарово - картоплю, фарш, цибулю, знову картоплю.

В розігрітій духовій шафі запікати близько 40 хвилин.

Перед тим як вийняти запіканку, перевірити, пропікся картоплю.

Вийняти, дати настоятися і подавати до столу.

Запіканка з курки з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • яйце;
  • 300 г фаршу курки;
  • 80 р сиру пармезан;
  • вершки;
  • червоний перець;
  • спеції;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Приготування:

Сиру картоплю крупно натерти на тертці.

Яйця зварити круто, охолодити у воді, очистити від шкірки і дрібно нарізати.

М'ясо курки подрібнити в м'ясорубці. Посолити, додати спеції, приправи і трохи натертого пармезану.

На дно форми, змащену маслом, викласти половину картоплі.

Змастити картоплю вершками і викласти курячий фарш.

Зверху знову покласти картоплю і змастити її вершками.

Посолити, поперчити.

Готувати в розігрітій духовці близько 40-50 хвилин.

За кілька хвилин до готовності можна вийняти, посипати тертим пармезаном і знову помістити в духовку.

Вийняти запіканку, злегка остудити і подати до столу.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...