Запіканка з картоплею і фаршем в духовці дуже нагадує пошарове пиріг. Це легке і доступне в приготуванні блюдо, яке можна зробити з залишилися в холодильнику продуктів. Як правильно зробити запіканку, щоб вона принесла задоволення вашій родині, передають Патріоти України,
Запіканка з картоплею являє собою традиційне для блюдо. Всі складові практично завжди є в кожної господині, тому приготувати його не складе труднощів.
Запіканку з картоплею можна зробити не тільки з начинкою з м'яса, але і з іншими інгредієнтами:
Різновиди м'яса і риби теж можна варіювати. Самий ніжний «пиріг» виходить з курячого фаршу, більш соковиті і живильні – з яловичини і свинини. Дієтичні різновиди робляться з рибою, грибами і сиром.
Запіканка зазвичай укладається пошарово - спочатку картоплю, потім начинка. Третім шаром можна укласти сир або знову накрити начинку картоплею. Кожна господиня обирає свій спосіб.
Запіканку можна готувати по-різному. Картоплю можна укладати зварений до напівготовності або сирий, крупно натерту або нарізаний шматочками (кружечками). Фарш також допускається попередньо обсмажити або згасити або покласти в якості начинки сирим. Обидва варіанти прийнятні, але у випадку з сирими продуктами час приготування збільшується в 2-3 рази. Перед тим як вийняти запіканку, потрібно обов'язково перевірити готовність картоплі, щоб він не був сирим.
Картоплю зварити до напівготовності в мундирах або попередньо знявши шкірку.
Фарш обсмажити.
Цибулю нашаткувати і обсмажити з фаршем.
У змащену жиром глибокий посуд покласти шар картоплі, потім фаршу з цибулею і знову шар картоплі.
Розігріти духовку до 190-210 градусів і запікати 10-15 хвилин.
Вийняти запіканку, накрити і дати настоятися 20-30 хвилин.
Нарізати скибочками і подати до столу.
Інгредієнти можна взяти ті ж самі, але спосіб приготування буде трохи відрізнятися.
Картоплю очистити і крупно натерти або нашаткувати кружечками.
Фарш змішати зі спеціями і сіллю.
Цибулю нашаткувати кільцями.
У посуд укласти пошарово - картоплю, фарш, цибулю, знову картоплю.
В розігрітій духовій шафі запікати близько 40 хвилин.
Перед тим як вийняти запіканку, перевірити, пропікся картоплю.
Вийняти, дати настоятися і подавати до столу.
Сиру картоплю крупно натерти на тертці.
Яйця зварити круто, охолодити у воді, очистити від шкірки і дрібно нарізати.
М'ясо курки подрібнити в м'ясорубці. Посолити, додати спеції, приправи і трохи натертого пармезану.
На дно форми, змащену маслом, викласти половину картоплі.
Змастити картоплю вершками і викласти курячий фарш.
Зверху знову покласти картоплю і змастити її вершками.
Посолити, поперчити.
Готувати в розігрітій духовці близько 40-50 хвилин.
За кілька хвилин до готовності можна вийняти, посипати тертим пармезаном і знову помістити в духовку.
Вийняти запіканку, злегка остудити і подати до столу.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...