Запіканка з картоплею і фаршем в духовці дуже нагадує пошарове пиріг. Це легке і доступне в приготуванні блюдо, яке можна зробити з залишилися в холодильнику продуктів. Як правильно зробити запіканку, щоб вона принесла задоволення вашій родині, передають Патріоти України,
Запіканка з картоплею являє собою традиційне для блюдо. Всі складові практично завжди є в кожної господині, тому приготувати його не складе труднощів.
Запіканку з картоплею можна зробити не тільки з начинкою з м'яса, але і з іншими інгредієнтами:
Різновиди м'яса і риби теж можна варіювати. Самий ніжний «пиріг» виходить з курячого фаршу, більш соковиті і живильні – з яловичини і свинини. Дієтичні різновиди робляться з рибою, грибами і сиром.
Запіканка зазвичай укладається пошарово - спочатку картоплю, потім начинка. Третім шаром можна укласти сир або знову накрити начинку картоплею. Кожна господиня обирає свій спосіб.
Запіканку можна готувати по-різному. Картоплю можна укладати зварений до напівготовності або сирий, крупно натерту або нарізаний шматочками (кружечками). Фарш також допускається попередньо обсмажити або згасити або покласти в якості начинки сирим. Обидва варіанти прийнятні, але у випадку з сирими продуктами час приготування збільшується в 2-3 рази. Перед тим як вийняти запіканку, потрібно обов'язково перевірити готовність картоплі, щоб він не був сирим.
Картоплю зварити до напівготовності в мундирах або попередньо знявши шкірку.
Фарш обсмажити.
Цибулю нашаткувати і обсмажити з фаршем.
У змащену жиром глибокий посуд покласти шар картоплі, потім фаршу з цибулею і знову шар картоплі.
Розігріти духовку до 190-210 градусів і запікати 10-15 хвилин.
Вийняти запіканку, накрити і дати настоятися 20-30 хвилин.
Нарізати скибочками і подати до столу.
Інгредієнти можна взяти ті ж самі, але спосіб приготування буде трохи відрізнятися.
Картоплю очистити і крупно натерти або нашаткувати кружечками.
Фарш змішати зі спеціями і сіллю.
Цибулю нашаткувати кільцями.
У посуд укласти пошарово - картоплю, фарш, цибулю, знову картоплю.
В розігрітій духовій шафі запікати близько 40 хвилин.
Перед тим як вийняти запіканку, перевірити, пропікся картоплю.
Вийняти, дати настоятися і подавати до столу.
Сиру картоплю крупно натерти на тертці.
Яйця зварити круто, охолодити у воді, очистити від шкірки і дрібно нарізати.
М'ясо курки подрібнити в м'ясорубці. Посолити, додати спеції, приправи і трохи натертого пармезану.
На дно форми, змащену маслом, викласти половину картоплі.
Змастити картоплю вершками і викласти курячий фарш.
Зверху знову покласти картоплю і змастити її вершками.
Посолити, поперчити.
Готувати в розігрітій духовці близько 40-50 хвилин.
За кілька хвилин до готовності можна вийняти, посипати тертим пармезаном і знову помістити в духовку.
Вийняти запіканку, злегка остудити і подати до столу.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...