Припиніть поливати троянди в саду! Яку поширену помилку дачники роблять на початку осені

У літню пору року троянди, які іноді можуть відчувати дефіцит заліза, потребують чималих об’ємів води. А що робити з настанням осені? Багато cадівників продовжують рясно поливати квіти у вересні та жовтні. Це серйозна помилка, адже велика кількість вологи може нашкодити рослині після завершення літа, пише prostoway, передають Патріоти України.

Так, можуть виникнути умови для формування нових пагонів, а цього треба уникати. Втім, повна відмова від поливу далеко не завжди виявляється правильним підходом. Потрібно орієнтуватись на погодні умови. У дощові періоди троянди й так отримають достатньо води, тож поливати їх не потрібно. За сухої погоди слід звертати увагу на ступінь зволоженості ґрунту.

Якщо садівник упевнений у тому, що ґрунтовий покрив просочений водою на кілька сантиметрів, то полив поки що не потрібний. А якщо опадів давно не було і ґрунт висох, то полити квіти треба. Заключна процедура має бути проведена за кілька тижнів до настання стійких морозів.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...