Природжений лідер чи командний гравець? Те, як ви тримаєте чашку, рокриє головний секрет

Наші звички багато в чому продиктовані нашими індивідуальними психологічними особливостями. Саме тому жести здатні багато розповісти про миттєвий настрій людини, передають Патріоти України.

Однак аналіз поведінки необов’язково закінчується на цьому: жести, які повторюються з разу в раз, демонструють і більш глибинні риси характеру. Наприклад, ви можете приблизно зрозуміти, яка перед вами сидить людина, звернувши увагу лише на те, як вона тримає чашку або склянку.

Ми проаналізували дослідження про типові жести, які притаманні людям з різним складом характеру, і в якій формі вони проявляються при чаюванні. Дізнайтеся трохи більше про себе і спробуйте повторити цей трюк зі знайомими – чи співпаде опис?

Варіант № 1

Ви природжений лідер: впевнений в собі, в своїх силах і завжди точно знаєте, чого хочете від життя, а хочете ви тільки кращого. Ви прекрасно відчуваєте себе на керівній посаді, вмієте приймати рішення в екстрених ситуаціях і ефективно управляти людьми. При цьому у вас добре серце і ви вмієте без особливих зусиль знайти спільну мову практично з будь-якою людиною, а колеги та численні друзі, як правило, вас обожнюють і завжди прагнуть до спілкування з вами.

Ваш найголовніший недолік – це деяка самозакоханість і часом надмірна самовпевненість, які можуть стати причиною неприємностей. Постарайтеся стежити за цією особливістю вашого характеру і тримати її під контролем, щоб убезпечити себе від зайвих проблем.

Варіант № 2

Ви прекрасний командний гравець: відмінний слухач з розвиненою емпатією, вмієте щиро співпереживати в особистому спілкуванні і бути душею компанії. Завдяки своїй гнучкості і відкритості ви легко знаходите спільну мову з колегами та здатні налаштуватися на хвилю колективу, а вроджені цілеспрямованість і наполегливість значно стимулюють вашу продуктивність. Ви без праці пристосовуєтеся до різних змін і умов, а також часто опиняєтеся головним веселуном в компанії завдяки гарному почуттю гумору.

Ваша проблема полягає в одному з ваших же достоїнств: як командному гравцеві вам часом дуже складно вибитися в якості сильної одиниці. Ви підживлюєтеся енергетикою колективу, але не завжди можете виробляти її наодинці з собою. Якщо ви мрієте одного разу стати «головним босом», намагайтеся виробляти в собі самостійні лідерські якості.

Варіант № 3

Ви справжнє втілення спокою та розсудливості. Вас складно вивести з себе завдяки холодному розуму, що дозволяє вам не розтрачувати емоції даремно і виходити переможцем навіть з найскладніших і патових ситуацій. Ви не терпите несправедливості, завжди готові стати на захист слабшогї і незаслужено ображеної людини. Усередині ви, звичайно, як і будь-яка нормальна людина, часом проживаєте широкий спектр емоцій, але прочитати їх на вашому обличчі практично неможливо.

Ця ж холодність і породжує вашу відчуженість. Дивлячись на ваше безпристрасне обличчя, люди бояться зайвий раз потурбувати вас, навіть якщо їм хочеться вас підтримати і підбадьорити. Будьте більш відкриті і не бійтеся проявляти емоції хоча б у колі сім’ї та друзів, щоб показати їм, що ви їх любите і завжди раді поспілкуватися.

Варіант № 4

Ви вкрай обережна і вдумлива людина. Ви намагаєтеся ретельно обмірковувати як свої слова, так і вчинки, щоб не поплатитися за них пізніше. У складних ситуаціях ви завжди керуєтеся логікою, а в справах любовних прислухаєтеся до розуму замість серця. Ви не терпите самотності і вважаєте за краще бути серед людей.

Деяка ваша слабкість криється в тому, що часом, під тиском емоцій і страху не припуститися помилки, розумна обережність переростає в нездоровий страх, що заважає вам мислити об’єктивно і позбавляє вас багатьох перспективних можливостей і радощів. Спиратися на аргументи і факти добре, але хоча б іноді дозволяйте собі прислухатися до голосу інтуїції.

Варіант № 5

Ви – сама вразливість і чуттєвість. Ви тонко відчуваєте інших і не терпите поверхневого ставлення до себе. Вашими друзями стають лише ті люди, які розгледіли в вас внутрішню дитину і приймають її з усіма дивацтвами і особливостями, а також дарують свою безмежну увагу взамін на вашу відданість і прихильність. Ви дуже потребуєте ніжності і турботи і не дуже любите брати на себе відповідальність за інших людей і приймати складні рішення. Поруч вам вкрай необхідно мати люблячу людину, здатну захистити вас від життєвих негараздів.

Мінус в тому, що така чутливість часом робить вас занадто інфантильним. Не працюючи над собою в сторону розвитку самостійності і більш стійкої психіки, ви ризикуєте стати нестерпно примхливою і при цьому залежною людиною, терпіти яку багатьом буде не під силу.

Варіант № 6

Ви прихильник максимального комфорту. Ви не звикли переживати даремно, завжди перебуваєте в режимі збереження енергії, ніколи не звертаєте увагу на дрібні негаразди. Ваш спокій – породження не болючої зосередженості, а стиль життя. При цьому ви легкі на підйом і ніколи не відмовитеся взяти участь у веселій пригоді, тому багато людей, які не знайомі з вами занадто близько, можуть вважати вас авантюристом. Ви завжди енергійні і на відміну від багатьох не страждаєте хронічною втомою і безсиллям, а також є прикладом по-справжньому незалежної людини.

Єдина небезпека, яка чатує на вас, полягає у звичці нічого не обмірковувати наперед. Ніхто не говорить про те, щоб прораховувати кожен свій крок і прирікати себе тим самим на страждання. Але в складних і заплутаних життєвих ситуаціях, коли ви відчуваєте, що щось іде не за планом, краще все ж намагатися продумувати ходи і виходи, а не чекати смиренно, що підкине вам доля, адже часом наслідки можуть бути дуже неприємними.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...