Пухкий кекс на кефірі. Смакота до чаю за 5 хвилин + час на випічку!

Пухкий і дуже смачний кекс на кефірі, який готується буквально за 5 хвилин (не рахуючи час на випічку). За цим рецептом готувати дуже просто, так як змішати всі продукти можна навіть без міксера, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 120 г
  • вершкове масло – 30 г
  • кефір – 250 мл
  • борошно – 300-320 г
  • розпушувач – 10 г
  • родзинки – за смаком

Рецепт приготування:

У глибоку миску додаємо яйця та цукор і добре збиваємо віничком.

У яєчну масу додаємо розтоплене вершкове масло та кефір і перемішуємо. Частинами додаємо борошно, висипаємо розпушувач і замішуємо тісто, в кінці додаємо родзинки і ще раз перемішуємо.

Отримане тісто виливаємо в форму, розрівнюємо і кладемо в розігріту духовку до 170 градусів і випікаємо 30-40 хвилин.

Готовий кекс дістаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.

Смачного!

Будуть як нові! Як швидко почистити прикраси із срібла

субота, 22 листопад 2025, 13:08

Ви купуєте срібні прикраси чи столове приладдя, тому що вони мають гарний вигляд, але з часом ці предмети втрачають блиск. Абсолютно нормально, що вони починають чорніти, і вам просто потрібно якось позбутися цього потьмяніння. Звичайно, є спеціальні з...

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...