Пуховик після прання почав погано пахнути: Чому так сталося та що робити - лайфхак

З усього зимового одягу найбільше проблем виникає з пуховиками. Крім того, що цей делікатний матеріал може збитися в грудки, неприємною несподіванкою стане сморід, що з'явиться після прання, передають Патріоти України.

Розберемося, чому після прання куртка починає пахнути псиною чи льохом.

Причини

1. Причин може бути кілька: від неправильного сушіння до наповнювача низької якості. Наприклад, замість гусячого пуху або інших водоплавних особин куртку могли наповнити курячим пухом, який явно поступається за показниками захисту від вологи. Така куртка повинна почати пріти і смердіти гниллю за законами природи.

Також відомі випадки, коли разом із пухом додають погано оброблену шерсть тварин. Уникнути проблем з такими речами не вийде, навіть якщо прати куртки за всіма канонами та правилами.

2. Варто врахувати, що вовняні та махрові тканини, а також речі на пуху довго сохнуть. Запах вогкості обов'язково з'явиться, якщо така річ сохне понад 45 годин.

Така ж проблема виникне, якщо повісити куртку сохнути вертикально та в приміщенні з високою вологістю або не розправити пуховик після прання.

Як позбутися неприємного запаху

Насправді простіше передбачати біду, ніж вирішити проблему, що вже виникла. Тому слід дотримуватися всіх рекомендацій виробника. Іноді прання як таке може бути виключене, а тому річ доведеться здавати в хімчистку. Там, напевно, придумають, як позбутися неприємного запаху.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...