Австралійські вчені з університету Мельбурна дійшли висновку, що вживання кави дозволяє зменшити ризик ранньої смерті, аритмій, серцево-судинних хвороб, пише Der Standard. передають Патріоти України.
Зазначається, що у своїй роботі команди Девіда Чієнга та Пітера Кістлера розглянули, як на виникнення хвороб серця та смертність впливає вживання різних видів кави та кількість щоденних порцій цього напою. Фахівці вивчали вплив на здоров'я людей трьох видів напою: меленої, розчинної кави та кави без кофеїну.
Виявилося, що у людей, які щодня вживали від однієї до п'яти чашок кави з кофеїном, як меленої, так і розчинної, значно скорочувалася ймовірність розвитку серцевої аритмії. Найнижчий ризик був зафіксований у тих, хто пив чотири-п'ять чашок меленої або дві-три чашки розчинної кави на день.
Ризик розвитку серцево-судинних хвороб дозволяли знизити, як наголошується в матеріалі, всі види кави. Найменший ризик при цьому виникав при щоденному вживанні двох-трьох чашок меленої кави з кофеїном. Аналогічно падали й показники смертності. Так, ризик смерті знижувався на 30% у тих, хто вживав щодня дві-три чашки бадьорого напою.
Набряки можуть виникати з певних причин та можуть потребувати лише корекції способу життя та харчування. Ендокринолог назвала фактори, які можуть призводити до такого стану. РБК-Україна (проект Styler) також повідомляє, які захворювання можуть призводи...
Гречана каша входить до гарнірів, які найчастіше з’являються на наших обідніх столах. Багато людей люблять цю страву за яскравий смак, ситність та користь для здоров’я. Однак якщо вживати гречку занадто часто, вона рано чи пізно набридне. Втім, це не н...