Пийте каву щодня, будете здорові: Вчені дізналися, як споживання ароматного напою позначається на ризику померти

Австралійські вчені з університету Мельбурна дійшли висновку, що вживання кави дозволяє зменшити ризик ранньої смерті, аритмій, серцево-судинних хвороб, пише Der Standard. передають Патріоти України.

Зазначається, що у своїй роботі команди Девіда Чієнга та Пітера Кістлера розглянули, як на виникнення хвороб серця та смертність впливає вживання різних видів кави та кількість щоденних порцій цього напою. Фахівці вивчали вплив на здоров'я людей трьох видів напою: меленої, розчинної кави та кави без кофеїну.

Виявилося, що у людей, які щодня вживали від однієї до п'яти чашок кави з кофеїном, як меленої, так і розчинної, значно скорочувалася ймовірність розвитку серцевої аритмії. Найнижчий ризик був зафіксований у тих, хто пив чотири-п'ять чашок меленої або дві-три чашки розчинної кави на день.

Ризик розвитку серцево-судинних хвороб дозволяли знизити, як наголошується в матеріалі, всі види кави. Найменший ризик при цьому виникав при щоденному вживанні двох-трьох чашок меленої кави з кофеїном. Аналогічно падали й показники смертності. Так, ризик смерті знижувався на 30% у тих, хто вживав щодня дві-три чашки бадьорого напою.

Це така смакота! Як приготувати тонке та хрумке тісто для піци

вівторок, 16 квітень 2024, 11:12

Домашня піца вийде в рази дешевше і звичайно смачніше за ту, що можна замовити в ресторані, однак є одна важлива умова - це ідеальне тісто, передають Патріоти України. У справжніх піцеріях страву подають із тоненьким тістом, яке хрумтить і тане в роті....

Ви зіпсуєте м'ясо! Ось в якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

вівторок, 16 квітень 2024, 10:30

Щоб шашлик був дійсно смачним та соковитим, важливо обрати не лише правильний маринад, але й посуд, в якому м'ясо буде настоюватись. Для такої справи підходить далеко не увесь матеріал. І часто, саме через неправильну миску, страва виходить зіпсованою,...