
Молоко прямо з-під корови або кози для багатьох асоціюється з дитинством, натуральністю і користю. Та лікарка Магдалена Кубала-Кухарська вирішила зруйнувати цей ідеалізований образ - у своєму дописі в Instagram вона детально пояснила, які реальні загрози несе в собі вживання непастеризованого молока, передають Патріоти України.
«А ви знаєте, які хвороби передає велика рогата худоба?» – запитала вона у підписників. І одразу відповіла: мова йде не про банальне розлад шлунку, а про серйозні інфекції, включно з бруцельозом, кампілобактеріозом, а також бактеріями E. coli, сальмонелою і лістерією.
Пастеризація – це термічна обробка, яка знищує шкідливі мікроорганізми у молоці. Без неї продукт стає ідеальним середовищем для розвитку бактерій, здатних викликати важкі хвороби, особливо у людей з ослабленим імунітетом: дітей, вагітних жінок, літніх людей та хронічно хворих.
«Бактерії в непастеризованому молоці можуть вас убити. Тож добре подумайте, перш ніж купувати "натуральне молочко" з рук», – застерігає лікарка.
Пост Кубали-Кухарської викликав шквал емоцій у соцмережах. Одні підтримують фахівчиню, дякують за просвітництво і обіцяють більше не ризикувати. Інші ж відреагували агресивно:
«Ми все життя пили молоко з-під корови – і нічого!»,
«Раніше люди доживали до 100, а тепер все шкідливо»,
«Це божевілля! Молоко з ринку – найкраще!»
Втім, експерти нагадують: у сучасному світі ми стикаємося з новими викликами – бактеріями, які стають дедалі стійкішими, тож обережність ще ніколи не була зайвою.
Деякі проблеми з автомобілем діагностуються дуже легко, наприклад, перегоріла лампочка. Просто увімкніть світло, обійдіть машину і подивіться, що не працює. Однак деякі несправності можуть виявитися справжнім кошмаром для діагностики, і "паразитні" роз...
Тести, що засновані на оптичних ілюзіях мають популярність, оскільки вони позиціюються як простий та захопливий спосіб дізнатися більше про справжню природу людини лише за кілька секунд. Ці завдання, засновані на складних візуальних образах, використов...