Пиріг з черешнею нашвидкуруч - м'яке, розсипчасте тісто та соковиті ягоди

М'яке розсипчасте тісто з соковитими ягодами не залишить нікого байдужими. А найголовніше цей пиріг можна приготувати дуже швидко увечері, щоб порадувати сім'ю смаколиками.

Черешня ідеально підходить не тільки для солодкого та корисного перекусу, але і для приготування різних страв, починаючи від вареників та компоту, та закінчуючи пирогами. Саме десерт з соковитою ягодою ми пропонуємо приготувати. Знадобляться найпоширеніші інгредієнти та мінімум навичок готування.

Пиріг з черешнею - рецепт

Інгредієнти:

  • 550 г черешні
  • 170 г вершкового масла
  • 240 г цукру
  • 2 яйця
  • 240 г молока
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 400 г борошна
  • 1 ст. л. розпушувача

Спосіб приготування:

  1. З черешні видаляємо кісточки.
  2. Тепле вершкове масло збиваємо міксером разом з ванільним екстрактом і цукром протягом 5-6 хвилин, доки маса не стане пишною.
  3. Продовжуючи збивати, додаємо яйця, вливаємо половину молока та висипаємо половину борошна, перебиваючи до однорідності.
  4. Додаємо другу половину молока, борошна та розпушувач і продовжуємо збивати, перемішуючи так, щоб не було грудок.
  5. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, виливаємо тісто, додаємо зверху ягоди і трохи вдавлюємо в тісто.
  6. Готуємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин.

Готово

Радить ветеринар! ТОП-5 порід собак, які стануть ідеальними домашніми улюбленцями

вівторок, 23 вересень 2025, 23:10

Британський ветеринар розповів, які породи собак він би радив завести як домашніх улюбленців, передають Патріоти України. Відео було опубліковане в акаунті TikTok під ніком @ben.the.vet. Перш ніж перерахувати улюблені породи, він пояснив, що є плюси та...

Це м’ясо - найкорисніше для здоров’я, але українці його майже не їдять

вівторок, 23 вересень 2025, 19:10

М’ясо для більшості українців залишається основним продуктом у щоденному раціоні. Найчастіше ми віддаємо перевагу курятині чи свинині, рідше - яловичині чи телятині. Але є ще один вид м’яса, який вважається набагато кориснішим за інші, хоча на наших ст...