
Дружина політика і дипломата Романа Безсмертного, Тетяна Мокріді поділилася рецептом пирога з шовковицею, передають Патріоти України.
«Я кожен рік ламаю голову, що б приготувати з шовковиці. Експериментів було багато. Незмінно варю компот, ліпимо вареники. З позаминулого року обов'язково у сезон шовковиці печу пиріг за рецептом американської телеведучої і кулінарки Марті Стюарт. Це просто і швидко», — пише журналістка на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна;
- 1 склянка + 2 ст.л. цукру;
- ½ склянки молока;
- 80 г м'якого вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1,5 ч.л. розпушувача;
- 1 ч.л. ванільного цукру;
- 0,5 ч.л. солі;
- шовковиця.
Приготування:
- М'яке вершкове масло розтерти з цукром, ванільний цукром і яйцем.
- Влити молоко, перемішати. Поступово всипати борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.
- Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто в форму.
- Помити шовковицю, підсушити на паперовому рушнику. Зверху тіста розкласти ягоди. Посипати 2 ст.л. цукру.
- Відправити пиріг в розігріту духовку до 180 °C духовку на 10 хвилин. Після чого зменшити температуру до 160 °C і випікати ще 1 годину.
- Посипати шовковичний пиріг просіяною цукровою пудрою.
«Пиріг також можна випікати з іншими ягодами: малиною, чорницею, вишнями», — додає Тетяна Мокріді.
Вiдомо, що правильно збалансований сніданок може стати ключем до запобігання раннього старіння мозку. Взагалі правильний вибір продуктів впливає на самопочуття та емоційний стан людини, дозволяє відчувати себе молодшими, передають Патріоти України. Щоб...
Попри стрімкий темп життя, японки зберігають витончені фігури й здоров’я до глибокої старості. У чому їхній секрет? Усе зводиться до одного інгредієнта - білка, і до особливого підходу до їжі, який уже став частиною культури, передають Патріоти України...