Дружина політика і дипломата Романа Безсмертного, Тетяна Мокріді поділилася рецептом пирога з шовковицею, передають Патріоти України.
«Я кожен рік ламаю голову, що б приготувати з шовковиці. Експериментів було багато. Незмінно варю компот, ліпимо вареники. З позаминулого року обов'язково у сезон шовковиці печу пиріг за рецептом американської телеведучої і кулінарки Марті Стюарт. Це просто і швидко», — пише журналістка на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна;
- 1 склянка + 2 ст.л. цукру;
- ½ склянки молока;
- 80 г м'якого вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1,5 ч.л. розпушувача;
- 1 ч.л. ванільного цукру;
- 0,5 ч.л. солі;
- шовковиця.
Приготування:
- М'яке вершкове масло розтерти з цукром, ванільний цукром і яйцем.
- Влити молоко, перемішати. Поступово всипати борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.
- Форму змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто в форму.
- Помити шовковицю, підсушити на паперовому рушнику. Зверху тіста розкласти ягоди. Посипати 2 ст.л. цукру.
- Відправити пиріг в розігріту духовку до 180 °C духовку на 10 хвилин. Після чого зменшити температуру до 160 °C і випікати ще 1 годину.
- Посипати шовковичний пиріг просіяною цукровою пудрою.
«Пиріг також можна випікати з іншими ягодами: малиною, чорницею, вишнями», — додає Тетяна Мокріді.
Більшість водіїв не підозрюють, що їх стиль водіння може суттєво впливати на витрату пального. Використовуючи ці прості методи економного кермування, ви можете скоротити витрати пального та викиди CO₂ до 25%, передають Патріоти України. Плавне прискоре...
Відмова від цукру дає помітні результати вже через два тижні. Зникає набряклість, зменшуються припухлості під очима, а фігура стає стрункішою завдяки зменшенню жиру в печінці, передають Патріоти України. Крім того, покращується стан шкіри: менше акне т...