Пиріжки з грибами - незвичний осінній рецепт, що підкорив мережу

Пиріжки готують з різними начинками. Їх печуть, смажать і навіть парять. Приготуйте пиріжки з грибами з простого тіста - вам точно сподобається, передають Патріоти України.

Пиріжки з грибами дуже смачно подавати зі сметаною, а якщо додати до них салат з тушкованих овочів вийде чудова вечеря. Гриби можна брати улюблені лісові чи печериці з супермаркету, доступні всім круглий рік, пише videoculinary.

Нам знадобиться:

  • Пшеничне борошно 1 кг
  • Молоко 300 мл
  • Цукор 150 г
  • Яєчний жовток 3 штуки
  • Свіжі дріжджі 70 г
  • Сіль
  • Вершкове масло 70 г
  • Свіжі гриби 400 г
  • Рослинна олія 70 мл
  • Ріпчаста цибуля 1 головка
  • Курине яйце 2 штуки
  • Зелена цибуля 1 / 2пучка
  • Мелений чорний перець

Як приготувати осінні пиріжки з грибами:

  1. Розчинити дріжджі в теплому молоці, додати 50 г цукру, половину борошна, перемішати і поставити підходити на 3 години. Жовтки розтерти з цукром, що залишився. Додати в опару. Розчинити сіль в невеликій кількості води, додати туди ж.
  2. Масло вершкове розм'якшити, змішати з опарою і додати рослинну олію, після чого додати решту борошна і замісити м'яке тісто. Поставити підходити ще на годину.
  3. Поки тісто підходить, приготувати начинку. Гриби, цибулю нашаткувати, обсмажити на олії, посолити, поперчити. Яйця відварити круто, очистити, дрібно порубати, додати до грибів. Цибулю зелену подрібнити, додати туди ж. Начинку перемішати, спробувати на сіль. Охолодити.
  4. Ліпити пиріжки і укладати їх на деко на пергамент швом донизу. Поставити підійти хвилин на 10-15. Перед випічкою можна змастити яйцем, збитим з ложкою молока або вершків. Випікати в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...