Пишні оладки з абрикосом - така смакота! Названо секретний інгредієнт, який замінить олію

Одним з основних і найшкідливіших інгредієнтів у оладках є олія. Дієтологи назвали секретний інгредієнт, який допоможе його замінити, і при цьому страва не втратить пишність та смак, передають Патріоти України.

Замість рослинної олії для приготування оладок можна використовувати масло ГХІ - різновид очищеного топленого масла, яке широко використовується в Південній Азії для приготування їжі та лікування. Його можна купити в супермаркетах та еко-лавках або ж приготувати самостійно.

Вживання масла ГХІ позитивно впливає на роботу серця, покращує травлення та метаболізм, зміцнює кісткову систему.

Пишні оладки з абрикосом - рецепт

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру/ряжанки
  • 100 г цільнозернового борошна
  • яйце
  • 0,5 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. масла ГХІ
  • 2 абрикоси

Спосіб приготування:

  1. Теплий кефір або ряжанку змішати із содою. Через кілька хвилин вмішати яйця і збити віночком.
  2. Додати борошно та якісно перемішати, щоб не було грудок.
  3. Нарізати дрібно абрикос і додати в тісто.
  4. Добре розігріти сковороду з олією ГХІ і розливати оладки за допомогою столової ложки.
  5. Обсмажити до рум'яної скоринки із двох сторін.

Готово!

Жироспалювач №1 після їжі: Популярний чай, який допомагає худнути без зусиль

понеділок, 4 серпень 2025, 20:05

У світі зростає популярність червоного чаю - напою, який не лише має приємний смак, а й вважається потужним союзником у боротьбі із зайвою вагою та підвищеним холестерином. Його навіть називають жироспалювачем завдяки здатності прискорювати обмін речов...

Варто знати! Названо шкідливі звички, які знищують продуктивність смартфона

понеділок, 4 серпень 2025, 19:56

Смартфон починає працювати повільніше, швидше розряджається або зависає, і часто здається, що причина в "застарілому" пристрої. Насправді ж у більшості випадків проблема не в самому телефоні, а в звичках користувача, які поступово знижують продуктивніс...