Пишні оладки з абрикосом - така смакота! Названо секретний інгредієнт, який замінить олію

Одним з основних і найшкідливіших інгредієнтів у оладках є олія. Дієтологи назвали секретний інгредієнт, який допоможе його замінити, і при цьому страва не втратить пишність та смак, передають Патріоти України.

Замість рослинної олії для приготування оладок можна використовувати масло ГХІ - різновид очищеного топленого масла, яке широко використовується в Південній Азії для приготування їжі та лікування. Його можна купити в супермаркетах та еко-лавках або ж приготувати самостійно.

Вживання масла ГХІ позитивно впливає на роботу серця, покращує травлення та метаболізм, зміцнює кісткову систему.

Пишні оладки з абрикосом - рецепт

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру/ряжанки
  • 100 г цільнозернового борошна
  • яйце
  • 0,5 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. масла ГХІ
  • 2 абрикоси

Спосіб приготування:

  1. Теплий кефір або ряжанку змішати із содою. Через кілька хвилин вмішати яйця і збити віночком.
  2. Додати борошно та якісно перемішати, щоб не було грудок.
  3. Нарізати дрібно абрикос і додати в тісто.
  4. Добре розігріти сковороду з олією ГХІ і розливати оладки за допомогою столової ложки.
  5. Обсмажити до рум'яної скоринки із двох сторін.

Готово!

Ніякого ефекту не буде! Ці три продукти заважають вам схуднути

четвер, 29 травень 2025, 19:07

Багато хто, прагнучи скинути зайву вагу, ретельно стежить за своїм раціоном, надаючи перевагу продуктам, які вважаються корисними. Однак, іноді навіть ті страви та напої, які здаються нешкідливими, можуть непомітно саботувати ваші зусилля, призводячи д...

Що буде, якщо їсти омлет кожного ранку

четвер, 29 травень 2025, 16:44

Якщо їсти омлет кожного ранку, це може бути як корисно, так і шкідливо, залежно від інгредієнтів, способу приготування і загального харчування протягом дня. Ось плюси і мінуси, передають Патріоти України.