Пишний омлет без молока - рецепт найсмачнішої страви з яєць

Омлет з цього рецепту настільки ніжний та пухкий, що нагадує суфле. Блюдо готується дуже просто і буквально за пару хвилин, передають Патріоти України.

Подавати омлет-суфле можна на сніданок або вечерю, брати з собою на роботу або на пікнік в якості смачного та корисного перекусу. Чудовим доповненням до омлету будуть салати з овочів або улюблені соуси.

Омлет без молока на сковороді

Інгредієнти:

  • 4 свіжих яйця
  • 0,3 ч. л. солі
  • 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії

Спосіб приготування:

Відокремте білки від жовтків. Міксером або віночком збийте білки в густу і стійку піну. Окремо збийте жовтки з сіллю. У білкову піну акуратно вмішайте жовткову масу. Перемішуйте виделкою рухами знизу-вгору, щоб піна не впала.

Поставте сковороду на вогонь, додайте олію. Коли жир розігріється, перекладіть збиту яєчну суміш, розрівняйте лопаткою. Щільно закрийте сковороду кришкою. Готуйте омлет-суфле протягом 10 хвилин під кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму, якщо омлет почне підгоряти знизу.

Переверніть омлет за допомогою лопатки і виделки, смажте ще хвилин 5 під кришкою. Перекладіть готовий омлет на тарілку, наріжте порційними шматочками і відразу ж подавайте до столу. Смачного!

Офісний лайфхак, який рятує спину - спробуйте 30:15 і відчуєте різницю

неділя, 23 листопад 2025, 6:15

Офісна робота не обов’язково має завершуватися хронічним болем у попереку. Австралійські дослідники з Університету Гріффіта та Університету Квінсленда виявили просту, але дуже ефективну звичку, яка суттєво зменшує інтенсивність болю, покращує концентра...

Як зробити, щоб дрова горіли довше - прості поради

неділя, 23 листопад 2025, 5:40

Щоб дрова в каміні або печі горіли довше і давали більше тепла, важливо знати кілька простих правил, передають Патріоти України.