
Багато хто починає свій ранок із чашки кави, але чи варто пити її натщесерце? Думки експертів розділилися, і вчені досі не можуть дійти одностайної відповіді, передають Патріоти України.
Деякі стверджують, що кава на порожній шлунок може підвищувати рівень шлункової кислоти, викликаючи дискомфорт і навіть біль. Однак для здорових людей без проблем із травленням така чашка не становить загрози.
Дієтологи радять бути обережними тим, хто страждає на гастрит, підвищену кислотність чи інші проблеми шлунку. У цих випадках кава натщесерце може посилити симптоми. Що цікаво, кава не виводить з організму магній, а навіть постачає цей важливий мікроелемент, тож питання, чи пити каву до їжі чи після, у цьому контексті не має значення.
Щодо гормону стресу кортизолу — кава дійсно може підвищувати його рівень, але чи це шкідливо, залежить від індивідуальних особливостей організму.
Отже, чи шкідлива кава натщесерце? Відповідь — це індивідуально. Якщо у вас здоровий шлунок — можете насолоджуватися улюбленим напоєм без страху. Якщо ж ні — краще пийте каву після їжі та прислухайтеся до свого тіла.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...