Рахуєте овечок? Медики розповіли, як за хвилину позбутися безсоння

З розладами сну і безсонням стикаються, за даними ВООЗ, близько 10% людей на нашій планеті. Щоб легше заснути, деякі приймають краплі та препарати, інші вважають за краще народні способи з чаєм з ромашкою і підрахунком овечок... Але є й альтернативний метод від медиків - дихальні вправи, передають Патріоти України.

Як скористатися технікою дихання 4-7-8, що допоможе вирішити проблему з безсонням всього за хвилину - читайте в матеріалі нижче.

Така дихальна вправа, техніка 4-7-8 була розроблена доктором медицини Ендрю Вейлом з Гарварду (США), який називає метод "природним транквілізатором для нервової системи".

При цьому відповідний метод заснований на дихальних вправах пранаями, древньої йогічної практики управління диханням. Було показано, що ці типи усвідомлених дихальних вправ мають багато переваг для зниження стресу і розслаблення.

За словами доктора Вейла, практика регулярних усвідомлених дихальних вправ "може заспокоювати і заряджати енергією і навіть може допомогти при проблемах зі здоров'ям, пов'язаних зі стресом, від панічних атак до розладів травлення".

До слова, міністерство охорони здоров'я України також рекомендує вправу 4-7-8 як спосіб розслабитися перед сном і легше заснути, позаяк метод допомагає контролювати рівень стресу в організмі.

Ось як описана дихальна практика 4-7-8 на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ:

  • видихніть через рот залишки повітря
  • закрийте губи і вдихайте через ніс протягом 4 секунд
  • утримуйте дихання на 7 секунд
  • видихайте повітря протягом 8 секунд.

"Робіть цю вправу акуратно та контролюйте свій стан, оскільки можливе запаморочення", - попереджають медики.

Додамо, що на виконання вправи 4-7-8 знадобиться менше ніж хвилина - тільки 57 секунд. Практикувати такий метод можна в будь-якому місці - головне, щоб вас нічого не відволікало, щоб домогтися більшої ефективності від вправ з диханням.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...