Ремонт влетить у копієчку! Чому не можна ставити ноутбук на ліжко та коліна

Ноутбук зручний своєю компактністю і мобільністю, але не варто зловживати цим, працюючи за ноутбуком на ліжку або дивані, передають Патріоти України.

Неправильна експлуатація комп'ютера може закінчитися для власника походом в ремонт. Попри те, що ноутбуки були розроблені як портативні пристрої, і фактично їх можна розташовувати навіть на колінах, це може бути не кращим варіантом для їх розташування.

У чому проблема ноутбука на колінах і в ліжку?

Є деякі проблеми, про які необхідно знати, якщо ви вирішите поставити ноутбук на коліна, а не на стіл. Як мінімум, це може вплинути на вашу поставу, так що використовуйте стіл і стілець, який буде підтримувати вашу спину.

Також періодично потрібно робити перерви і трохи походити, щоб допомогти вашому кровообігу, бо сидіти, згорбившись над ноутбуком, може бути виснажливим заняттям.

  • Пошкодження. Найбільш явною небезпекою при роботі на ноутбуці, що стоїть на ваших колінах, є його падіння. Всякий раз, коли ви соватися в кріслі або стільці, навіть якщо ви відчуваєте, що ноутбук стійкий, є шанс, що він впаде на підлогу. Якщо ви п'єте який-небудь напій і при цьому тримайте ноутбук на колінах, то найбільш ймовірно, що рідина в разі протоки потрапить саме на ноутбук.
  • Перегрів. Ваш ноутбук може перегрітися, якщо ви використовуєте його на колінах, де він не може отримати достатню вентиляцію для розсіювання тепла. Оскільки компоненти в ноутбуці знаходяться дуже близько один до одного, то при їх роботі тепло швидко накопичується всередині корпусу.

Як правильно лежати в ліжку з ноутбуком?

Важливо розташувати ноутбук на колінах так, щоб екран був злегка відкинутий назад і розташовувався на рівні очей, а зап'ястя лежали. Не працюйте напівсидячи або на животі: в першому випадку перенапружуються очі, шия і зап'ястя, а в другому - зап'ястя і спина.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...