Ресторанний лайфхак! Як за кілька секунд позбавитися від кісток в оселедці

Професійні кухарі в ресторанах мають багато секретів в своєму арсеналі. Не менш цікавою може стати інформація про те, як за лічені секунди позбавитися кісток в оселедці. Про те, як це роблять кухарі в ресторанах, передають Патріоти України.

Перш за все відріжте хвіст оселедця та його голову. Це відкриє вам доступ усередину. Потім візьміть рибину у праву руку і покладіть в напрямку до хвоста. Тепер великий палець покладіть на сам хребет біля основи під м’ясо. Після цього просувайте його до хвоста.

Коли ви закінчили з цим, то відділіть частинку філе від кісток. Зазвичай найсмачніша частина оселедця й надалі тримається за кістки та хребет риби, тому сміливо заберіть їх звідти.

Після такої махінації більшість кісток відділяються, однак можуть залишитися ще декілька. Їх буде всього лиш 3−4, але вони будуть доволі помітні, тому витягнути їх не становитиме проблеми. Таким способом швидко отримуємо два чистих філе — не користуючись ножем і не зіпсувавши зовнішній вигляд оселедця. Філе нарізаємо так, як хочеться.

Бережіться! Вчені виявили фактори, які пришвидшують "старіння" серця

субота, 20 грудень 2025, 11:49

Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...

Всього три інгредієнти - і ваша духовка сяятиме, як нова!

субота, 20 грудень 2025, 8:45

Чищення духовки може бути справжнім кошмаром: засохлий жир, пригорілі сліди на деках та стінках інколи неможливо відтерти навіть спеціальними засобами. Але є простий трюк, який допоможе повернути приладу блиск, не використовуючи агресивну хімію, переда...