З самого дитинства кожен пам’ятає один з таких десертів - це заварні тістечка. Але в наш час вони трохи змінили свою назву на профітролі або еклери. Ми пропонуємо вам досить легкий і смачний рецепт еклерів з найніжнішим молочним кремом, передають Патріоти України.
Для тіста знадобиться:
- Вершкове масло – 100 г;
- Борошно пшеничне – 250 г;
- Вода – 250 мл;
- Яйце – 4 шт.;
- Щіпка солі.
Для крему знадобиться:
- Молоко – 250 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Цукор – 100 г;
- Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.;
- Вершкове масло – 100 г;
- Ванільний цукор.
Спосіб приготування тіста:
- Беремо каструлю додаємо воду, вершкове масло та сіль, чекаємо закипання та поки не розчиниться масло;
- Додайте борошно та розмішайте до однорідної маси;
- Остудивши тісто до 70 градусів, поступово починайте додавати по яйцю, ретельно перемішуючи або робіть це міксером, тісто має тримати форму;
- Якщо тісто вийшло рідким то додайте борошна, а якщо густим – яйце;
- Перекладіть тісто в кондитерський шприц з насадкою та обережно на пергамент витісніть тістечко. Якщо пергаменту немає, змастіть форму маслом та присипте трохи борошном;
- Випікати при 180-200 градусах в духовці 30-35 хвилин, не відкриваючи.
Спосіб приготування молочного заварного крему:
- Вилийте в каструлю молоко, підігрійте;
- В іншому посуді змішайте яйце та цукор, додавши борошно, ретельно перемішайте;
- В розігріте молоко постійно перемішуючи поступово починайте вводити суміш. Варіть крем поки не загусне, після зніміть з вогню залиште остигати;
- Збийте міксером вершкове масло додавши ванільний цукор. Коли суміш стане холодною, по одній ложці починайте вводити в масло, змішайте і крем готовий.
Після того як тістечка охолонуть, кондитерським шприцом начиніть їх кремом.
Цей рецепт вам неодмінно сподобається. Приємного чаювання!
Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...